Pudingová bublanina z 1 vejce
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na ovocnou bublaninu? Upečte tuto bublaninu, která se krásně leskne, je lehká a díky pudinku přidanému do těsta není suchá. Bublaninu připravte s třešněmi,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 449 kJ / 346 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 85,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máte chuť na ovocnou bublaninu? Upečte tuto bublaninu, která se krásně leskne, je lehká a díky pudinku přidanému do těsta není suchá. Bublaninu připravte s třešněmi,…
Nápadů na dobré ovocné koláče není nikdy dost. Tento chutný koláč s meruňkovým džemem, tvarohovo-máslovou náplní a ovocem je ozvláštněn dvěma druhy želatinových polev,…
Příjemně sladké letní řezy s náplní z jahod, se šlehačkou na povrchu, se v ústech jen krásně rozplynou. Ideální lehký osvěžující moučník potěší všechny vaše strávníky…
Ořechové těsto s chutí po silné kávě, nahoře pak sladká a křupavá čokoláda. A mezitím jemný máslový krém dochucený rumem. Přesně to je ten chuťově vyladěný moučník,…
Z odpalovaného těsta nemusíme péct jen klasické věnečky nebo větrníky. Když popustíme uzdu své fantazii, brzy náš stůl ozdobí skupinka elegantních labutí. Nejen že jsou…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak přišleháme olej a rum, přimícháme zakysanou smetanu, vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh vyšlehaný z bílků. Těsto…
Prísady na cesto spolu dobre prešľaháme, cesto vylejeme na plech a upečieme. Necháme na plechu vychladnúť. 8 dl džúsu privedieme s cukrom k varu. V 2 dl rozmiešame…
Zltky vyslahame do penista s krystalovym cukrom. Pridame olej, preslahame, pridame vodu, preslahame. Pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva. Bielka…
Tento klasický dezert potěší celou rodinu atraktivním vzhledem i výbornou chutí. Plátky kakaového a světlého korpusu promazané pudinkovou náplní ochucenou rumem skládáme…
Lístkové cesto vyvaľkáme a uložíme na plech. Rozšľaháme 6 žĺtkov, mlieko, tvaroh, vanilkový cukor, Zlaté klasy a 100 g cukru. Nalejeme na cesto. Upečieme na 180°C na 80%…
Prísady na cesto zmiesime a vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti a každú časť rozvaľkáme na papieri na pečenie. Vložíme na plech a upečieme v teplej rúre. Dávame…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Cesto: Žĺtky + cukor vymiešať pridať olej, vodu, múku, prášok do pečiva + nakoniec sneh a upiecť, nechať vychladnúť Plnka: vyšlahať šlahačku, pridať smotanu +…
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na 3 x do cesta a opatrne vmiešala drevenou vareškou. Plech 27x37 cm som…
2 pláty položíme na plech, trochu mlieka dáme variť spolu s cukrom, vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté klasy a žĺtok, vylejeme to do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý…
Opečeme lískové oříšky do barvy, viz. foto, promneme v utěrce a zbavíme je slupek. Vychladlé jemně umeleme.Vyšleháme bílky se solí a do nich po lžících zašleháme cukr,…
Z 1/2 l mlieka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaríme hustý puding. Vlejeme do formy na srnčí chrbát, kterú sme vypláchli studenou vodou. Na puding položíme vykôstkované…
Nadýchané věnečky z odpalovaného těsta plněné chutným vanilkovým krémem a posypané moučkovým cukrem chutnají jako z cukrárny. I když se příprava může zdát složitá, není…
Korpusy – upečieme 2 korpusy, každý zvlášť : Vyšľaháme vajcia s práš. cukrom, pridáme kakao, olej a vodu. Prešľaháme. Potom vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto…
Najprv pripravím korpusy. Vajcia s cukrom vymiešam do peny, múku, prášok do pečiva a sódu zmiešam a preosejem do cesta a opatrne vmiešam. Plech 27x37 cm, vysteliem…
Žĺtky, Heru, tvaroh, vanilku, kypr. prášok, Zlaté klasy a pol pohára cukru spolu vymiešame.Bielky ušľaháme dotuha s druhou polovicou cukru.Všetko zľahka spojíme a…
Žĺtky, Heru, tvaroh, vanilku, kypr. prášok, Zlaté klasy a pol pohára cukru spolu vymiešame.Bielky ušľaháme dotuha s druhou polovicou cukru.Všetko zľahka spojíme a…
Necháme svařit na sporáku vodu se se špetkou soli, přidáme máslo a až se rozpustí, tak najednou vsypeme mouku. Mícháme dřevěnou vařečkou, až se vše spojí. Dáme hořák…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno 10. 6. 2024 17:44
Přidáno 10. 6. 2024 17:21
Přidáno 10. 6. 2024 14:49
Přidáno 10. 6. 2024 14:48
Retro okénko: Rychlošlehač na smetanu stával kdysi 15 Kčs, šlehač s metličkami 30 Kčs. A práci zvládly oba za pár minut
Matjesy, uzenáče, pečenáče, zavináče... Různé delikatesy z jedné ryby! Víte, jak na ně?
Šéfkuchař hotelu Pupp nám prozradil recept na legendární karlovarský knedlík. Během festivalu si na něm pochutnává i herec Johny Depp