Co je filírování? Poradíme i méně zkušených kuchtíkům, jak ovládnout tuto techniku
Jistě jste již narazili na pojem filírované maso. Víte ale, co to vlastně je a jak takové maso připravit? Dnes je moderní mít cizí název snad na všechno a přitom se za tajemným slovem skrývá něco úplně obyčejného.
Co to tedy znamená? Filírování je krájení masa na tenké plátky. Nejčastěji se filíruje vepřová panenka, kachní prsa nebo steaky. Krájí se maso dušené, vařené, smažené nebo upečené a v restauracích tak často činí přímo před zraky hodovníka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně filírovat maso
Rozhodně se neobejdete bez ostrého nože a kuchyňského prkénka, na kterém maso pokrájíte.
- Hotové a odpočinuté maso krájíme na plátky tenké 0,5–1 cm.
- Maso hezky urovnáme na talíř, přidáme vše ostatní a můžeme servírovat.
Protože se často filírují právě steaky, přidáváme na závěr videorecept, ve kterém je ukázána příprava šťavnatého steaku krok za krokem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 3 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 5 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 8 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hovězí kližka: Vysvětlíme vám, o jaký typ masa se jedná a na jaký recept se nejlépe hodí
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Komentáře