Lahodnou a pikantní pepřovou omáčku připravujeme hlavně k minutkám nebo steakům. Poradíme, jak na ni
Omáčka ze zeleného pepře má pikantní chuť a zároveň smetanovou jemnost - právě v těchto kontrastech tkví její obliba. Podle našich rad si ji snadno připravíte.
Zelený nakládaný pepř je lahůdka, kterou kupujeme v supermarketech, obvykle bývá v oddělení pochutin a koření. Kromě toho koupíme ve specializovaných obchodech zelený pepř sušený.
Sušený pepř podrtíme a pracujeme s ním jako s černým nebo bílým. Většinou jím kořeníme maso na steaky. V omáčce ho musíme povařit asi půl hodiny, aby změkl.
Nakládaný pepř v nálevu je křupavý a pikantní, hodí se nejlépe do omáček ke steakům a jiným minutkám. Nemusí se dlouho vařit.
Jak omáčku připravit
- Potřebujeme lžíci oleje nebo másla, půl hrnku vývaru nebo výpeku, 2 lžíce nakládaného pepře, sůl a ¼ l smetany.
- Kuličky scezeného pepře osmahneme na tuku, zalijeme vývarem a smetanou, dosolíme podle chuti.
- Zvolna povaříme asi 5 minut, abychom omáčku zredukovali a zahustili.
- Můžeme zahustit lžičkou škrobu rozmíchaného v trošce vývaru a povařit 1–2 minuty, nebo jíškou, pak je ale nutné omáčku provařit alespoň 15 minut.
Jak připravíme pepřovou omáčku velmi rychle, ukazuje naše video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kedlubnový salát
Přidáno před 6 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 7 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 19 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 22 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 22 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodové tiramisu: Úžasný nepečený dezert s jemným krémem voní jahodami, kterým dá tu správnou chuť speciální ingredience
Radim dělá zálivky na saláty z fermentovaných rajčat: Propašovat se tam dá cokoliv, ale správný olej vytvoří symfonii
Jak uvařit polentu? Při správném postupu může být pochoutkou pro gurmány
Komentáře