Suchá jíška se hodí k zahuštění a neobsahuje tuk. Pro snížení spotřeby tuků to může být dobrá volba. Poradíme, jak na to
Potřebujeme polévku nebo omáčku zahustit jíškou, a přitom se vyhnout vyšší spotřebě tuků? V tom případě je suchá jíška správná volba. Poradíme, jak ji připravit.
Při snižování tuků ve stravě můžeme umíchat a použít takzvanou suchou jíšku. Zahustí a ochutí polévku nebo omáčku a zároveň ji udrží nízkotučnou. Suchou jíšku si snadno připravíme i do zásoby a využijeme, až se bude hodit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak jíšku připravit a použít
Na rozehřátou pánev nasypeme hladkou mouku (nemusí být jen pšeničná), při střední teplotě a za stálého míchání ji pražíme do barvy, kterou potřebujeme. Mouku ale nesmíme spálit, zhořkla by.
Pak horkou jíšku klasicky rozmícháme se studenou tekutinou (mléko, voda, vývar) a dobře provaříme po dobu asi 20 minut.
Tuto suchou jíšku můžeme uchovat v chladnu asi půl roku a v případě potřeby ji stačí rozmíchat ve studené tekutině, přidat do pokrmu a provařit.
Náš další článek poradí, jak připravit klasickou jíšku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 14 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
Poslední večeře princezny Diany: Lady Di si před tragickou nehodou dávala mořský jazyk, zeleninovou tempuru a omeletu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře