Jak snadno rozklepnout vejce? Videonávod vám ukáže hned několik způsobů
Vejce jsou všestrannou potravinou, která obsahuje spoustu bílkovin, vitamínů a minerálů. Chutnají perfektně samy o sobě, ale jsou také součástí mnoha skvělých sladkých i slaných jídel. Jak je ale rozklepnout bez kousků skořápek a jiných nehod? Máme pro vás několik způsobů.
Vejce jsou perfektní surovinou, která má v kuchyni všestranné využití. Výhodou je jednoduchá příprava a řada prospěšných látek. Díky vysokému obsahu bílkovin se vejce perfektně hodí při hubnutí nebo k budování svalů, navíc navozují pocit sytosti. Abyste si mohli vychutnávat vejce co nejlépe, poradíme vám, jak je správně rozklepnout.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak rozklepnout vejce několika způsoby?
Existuje několik způsobů, jak se dostat k obsahu vejce. Základem je klepnout přibližně uprostřed, aby se část skořápky nerozdrolila. Vejce tedy rozklepneme:
- o hranu misky, mísy, hrnečku atd.,
- o plochu stolu/pracovní desky,
- nožem,
- o sebe s druhým vajíčkem.
Jaká je nejoblíbenější příprava vajec?
Asi nejoblíbenější jsou vejce samostatně vařená natvrdo, naměkko či na hniličku, případně míchaná, sázená či připravená jako vejce Benedikt. Tím však využití vajíček nekončí. Vejce totiž v jídle často slouží jako pojivo, takže se hodí do různých placiček a k obalování. Vajíčka se navíc používají téměř do všech sladkých moučníků.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Skořápky z velikonočních vajíček nevyhazujte! Vyčistíte s nimi vázu, hrnec i utěrky a ještě poslouží jako hnojivo
Jak připravit sázená vejce neboli volská oka? S námi je i začátečníci zvládnou dokonale
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře