Kdy je ten správný čas na zahuštění guláše? Poradíme, kdy a čím guláš zahustit
Guláš je vděčným jídlem, do kterého zužitkujeme ty části masa, které potřebují delší tepelné zpracování, aby dostatečně změkly. Klihovaté části masa dodají guláši neodolatelné aroma i chuť. Občas je ale třeba guláš i zahustit a my víme kdy a jak.
Kdy je ta vhodná doba? To záleží na tom, jakým způsobem budete guláš zahušťovat. Může se ale stát, že pokud jste v začátku použili velké množství cibule, která se časem rozvařila, nebude dodatečné zahuštění potřeba.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy zahustit guláš
Zahušťovat můžeme chlebem, jíškou nebo syrovou bramborou.
- Pokud plánujeme zahustit guláš bramborou, syrovou ji nastrouháme na jemném struhadle a dáme do guláše. Je nutné počítat s tím, že se brambora musí ještě nějakou dobu povařit.
- Pokud budeme zahušťovat jíškou nebo záklechtkou, přidáme ji, až když je guláš hotový. Mouku je třeba v guláši povařit, aby z něj nebyla cítit.
- Zvolíme–li tvrdý chléb, nastrouháme ho na malé drobečky, které zavaříme do guláše když je hotový. Chleba používáme do hovězího nebo zvěřinového guláše, kam se chuťově nejlépe hodí.
Protože zvěřina je zdravé a dietní maso, přidáváme na závěr videorecept na jelení guláš. Maso z jelena ale můžete nahradit i jiným druhem masa a uvařit rodině chutný oběd.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 9 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 16 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 17 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 18 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Přečtěte si Zobrazit více
Vepřový guláš: Aby byl krásně šťavnatý, je nejdůležitější správný poměr masa a cibule, hospodský říz mu dodá paprika
Čím zahustit polévky a omáčky? Jíška je klasika, ale co třeba vyzkoušet červenou čočku, pohanku nebo hrašku
Nebojte se zveřiny! Zkuste jelení steak nebo kančí se šípkovou a nebudete litovat
Komentáře