Snídaně je základ dne. Máte raději sladkou, nebo slanou variantu?
Snídaně dokáže velmi pozitivně nastartovat náš den, neboť nám doplní potřebnou energii po spánku. Měla by být zdravá a obsahovat veškeré důležité složky, jako jsou bílkoviny, tuky, sacharidy a vláknina. To, zda bude sladká nebo slaná, pak záleží už jen na preferencích.
Proč snídat?
Přečtěte si několik důvodů, proč byste neměli vynechávat snídani.
-
Poskytuje energii: Snídaně dodává tělu potřebnou energii pro zahájení dne. Po nočním spánku je tělo vyčerpáno a potřebuje doplnit zásoby energie.
-
Podporuje koncentraci a produktivitu: Pravidelná snídaně může zlepšit kognitivní funkce, koncentraci a výkonnost během ranních hodin.
-
Pomáhá udržovat váhu: Snídaně může pomoci regulovat hladinu cukru v krvi a snížit riziko přejídání se během dne, což má pozitivní vliv na kontrolu váhy.
-
Zlepšuje trávicí systém: Správně sestavená snídaně může podpořit trávicí systém a pomoci předcházet zažívacím potížím.
Inspirace a nápady na sladké i slané snídaně
Hledáte inspiraci na sladké i slané snídaně? Tady máme pár tipů.
- Sladké snídaně zahrnují zejména cereálie s mlékem, palačinky, lívance, vafle, jogurty s ovocem a granolou či müsli, různé buchty či muffiny atd.
- Slané snídaně se často skládají z vajec (míchaná, sázená, uvařená apod.), poté jsou oblíbené různé druhy toustů či sendvičů, snídaňové tortilly, obložené pečivo atd.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 14 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 14 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory se zelím a slaninou pečené v sáčku ušetří čas i nádobí a chutnají fantasticky
Mrkvová polévka s krupičkou: Recept ze školky nás vrátí do časů bezstarostného dětství
Domácí vánoční Salko: Je skvělé jako základ likérů, uplatní se do krémů i pro výrobu fantastických Rafaello kuliček