Jak upéct ciabattu. Tento oblíbený italský chléb se připravuje ve více verzích
Ciabatta je italský chléb, který se připravuje z mouky, droždí, olivového oleje, vody a soli. Jeho kůrka je křupavá, střídka příjemně měkká, zaujme zajímavou strukturou a nepravidelnými velkými póry. Ciabatta znamená italsky "pantofel" nebo "bačkora", toto pojmenování získala díky svému vzhledu.
Tento oblíbený italský chléb je podlouhlý, mírně plochý a širší. Peče se v kamenné peci, ale v našich podmínkách si ho upečeme klasicky v troubě. Ciabatta se připravuje v mnoha verzích, včetně celozrnné, které se od sebe vzájemně liší chutí, kůrkou a strukturou střídky. Chléb výborně chutná se zeleninou a sýry, můžeme ho potírat olejem, mazat máslem a slanými nebo sladkými pomazánkami. Hodí se ke studeným i teplým jídlům.
Těsto na ciabattu
Jaký chléb doma upéct
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 12 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 12 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Jak připravit pečivo do velikonoční nádivky? Dokonalý výsledek zaručí osmahnutí a správné dochucení
Komentáře