Boží milosti se připravují při svátečních příležitostech. Jak je usmažit podle receptů našich babiček?
Boží milosti, tradiční sváteční pečivo, si spojujeme především s obdobím masopustu a Velikonoc. Připravují se z jednoduchého těsta a smaží se na tuku. Nejspíš pamatujeme talířky s tímto pečivem, které nám občas přinesly na ochutnání naše babičky. S naším receptářem si můžeme připomenout, jak milosti chutnají.
Tradiční pečivo od našich babiček
Mohlo by vás zajímat
Jak se připravují Boží milosti
Na závěr obalit v cukru s vanilkou
Netřeba šetřit tukem
Masopust
Masopust, který se lidově označuje jako ostatky, fašank, moravsky voračky, voráčí, končiny či obecně karneval, je svátek mezi Vánocemi a postní dobou. Masopust začíná po svátku Tří králů (6. ledna) a končí na Popeleční středu, jejíž datum se odvíjí podle termínu Velikonoc. Během masopustu probíhají zabijačky.
S tématem Masopust souvisí:
Smažené vdolky | masopustní koblihy | masopustní šišky | jitrnice
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Masopust 2022: Kdy letos vrcholí hodování a jaké jsou masopustní tradice?
Komentáře