Jak uvařit dýňové gnocchi: Přelité máslem s česnekem a tymiánem chutnají báječně
Je čas dýní, všude jsou k mání v hojném počtu, a to je přesně ta pravá doba na jejich využití naslano i nasladko. Připravit z dýně můžeme i výtečné gnocchi, na které je potřeba pouze několik základních surovin a dýňové pyré, které je hotové během pár minut.
Dýně hokkaido, z dýní nejčastěji využívaná odrůda, je velmi prospěšná co se týče obsahu vitamínů, minerálů i vlákniny. Atraktivní zeleninu můžeme díky nasládlé chuti využít ve sladkých i slaných pokrmech. Dýňové pyré si můžete připravit a zamrazit do zásoby.
Mohlo by vás zajímat
Jak uvařit dýňové gnocchi
Na tento recept si připravíme 200 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, dále 150 g dýně, 1 velkou bramboru nebo 2 menší a 1 lžičku soli. Na přeliv gnocchi potřebujeme máslo, česnek a také tymián podle chuti.
- Dýni očistíme, nakrájíme na menší kusy společně s bramborami, a naskládáme na plech. Vše upečeme při teplotě 200 °C do změknutí. Po upečení necháme vychladnout.
- Dýni i brambory rozmačkáme nebo rozmixujeme na jemné pyré.
- Nyní přidáme sůl a hladkou i polohrubou mouku, pak vypracujeme ručně hladké těsto.
- Pracovní plochu posypeme moukou, těsto rozdělíme na několik stejných částí a vyválíme z nich tenké válečky. Ty nakrájíme nožem a vypracujeme menší noky.
- Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu a jakmile bude vřít, vložíme do vody noky. Uvařené noky poznáme tak, že vyplavou na povrch, pak je můžeme naběračkou vytáhnout.
- Nyní zbývá roztopit v kastrůlku máslo na přeliv, nastrouháme do něho najemno česnek (množství podle chuti), osolíme a přidáme několik lístků tymiánu. Chvíli povaříme a odstavíme.
- Hotové noky naservírujeme, polijeme ochuceným máslem, můžeme přidat vypraženou slaninu a posypat parmezánem.
Tyto báječné dýňové noky nemusíme přelévat pouze máslem, chutnají skvěle také se smetanovou parmezánovou omáčkou a kuřecím masem. Napište nám, jak se vám recept povedl. Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 27 minutami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 2 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 3 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 6 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Poslední večeře princezny Diany: Lady Di si před tragickou nehodou dávala mořský jazyk, zeleninovou tempuru a omeletu
Desatero rad na téma noky a nočky: Seznámíme vás s jejich přípravou, podáváním a uchováním
Jak bezpečně užívat jablečný ocet? Maximálně dvě lžíce ve sklenici s vodou před nebo po jídle, a to jen krátkodobě
Komentáře