Očistit dýni a připravit ji k další úpravě zvládne podle našeho videa každý. Cenná surovina se hodí pro mnoho skvělých pokrmů
Dýně jsou chutnou podzimní zeleninou, kterou můžeme skladovat při dobrém uložení řadu měsíců. Během té doby si z dýní postupně připravujeme různé speciality. Nejoblíbenější jsou polévky, ale můžeme zkusit dýni zapékat, péct nebo z ní udělat chutnou pomazánku.
Z dýní uvaříme mnoho dobrot. Používáme dužninu bez měkkého vnitřku s jádry, který musíme odstranit. Kromě dýně Hokkaido, jejíž slupka při tepelné úpravě změkne, je třeba ostatní druhy dýní zbavit slupky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak očistit dýni
Je to snadné a jde to rychle. Pomůže názorné video.
- Dýni oloupeme pomocí škrabky.
- Pak ji rozkrojíme. Když ji rozdělíme na poloviny nebo čtvrtiny, bude se s ní lépe manipulovat.
- Odkrojíme stopku.
- Lžící vydlabeme měkký střed se semeny. Semena můžeme propláchnout, osušit a upražit.
- Dýni nakrájíme na požadovaný tvar.
Z nakrájené dýně se dá připravit mnoho výborných pokrmů, jedním z nich je kandovaná dýně.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Kuřecí řízky z horkovzdušné fritézy chutnají perfektně: Křupavost zaručí vylepšený trojobal, křehkost jogurt
Kandovaná dýně je pochoutkou, zdrojem energie i součástí některých moučníků. Kandovat dýni není složité a zvládne to každý
Očistit chřest tak, abychom ho neznehodnotili, vyžaduje naši pozornost
Komentáře