Zkuste tento životodárný nápoj. Hotový je hned a s videonávodem ho zvládne i začátečník
Jsou pokrmy, bez nichž bychom se klidně obešli (třeba plíčky na smetaně), ale jsou i takové, po kterých se můžeme „utlouct“. Pokud je takový pokrm navíc zdravý a plný minerálů, můžeme ho konzumovat klidně denně.
Recept na tento jedinečný nápoj není složitý a skvělé je, že si vystačíte s jedinou surovinou. Po požití získáte samé benefity, například krásnou pleť a vláčné rty, při zvýšené konzumaci garantujeme i úbytek vrásek.
Jak na přípravu životodárného nápoje
Tento recept zvládne s trochou zručnosti i naprostý začátečník.
- Pánev rozehřejeme, vložíme na ni několik kostek ledu a smažíme je do úplného rozmrznutí. Pokud by se začaly připalovat, podlijeme je trochou vody.
- Kostky je nutné otáčet, aby se rozmrazily rovnoměrně. Pro lepší chuť k nim můžeme nastrouhat trochu ledu.
- Kostky nezapomeneme oledolit a oledopřit dle chuti.
- Mezitím do nádobky od mixéru vsypeme několik kostek ledu. Zalijeme je rozmraženými kostkami a vše rozmixujeme.
- Do šejkru vložíme několik kostek ledu, zalijeme vodou a protřepeme (ale nemícháme!).
- Do hotového drinku dáme led, aby byl osvěžující, a pro efekt dozdobíme ledem nastrouhaným, nasekaným a prosátým.
Odborníci na zdravou výživu i zdravý selský rozum nám radí, abychom dodržovali pitný režim. Tak hurá do toho, a to nejen na Apríla!
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 7 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 13 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 15 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 16 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodové tiramisu: Úžasný nepečený dezert s jemným krémem voní jahodami, kterým dá tu správnou chuť speciální ingredience
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Komentáře
3. 5. 2024 08:20
1. 4. 2024 11:00