Lívance pro začátečníky: Jednoduché těsto lze připravit i do zásoby
Lívance jsou placky z jemného těsta, podobné palačinkám. Naše babičky připravovaly lívance z litého kynutého těsta, ale v současnosti je známější jednodušší varianta, kterou lze připravit velmi rychle i k snídani.
Také jste pozorovali babičku, jak opéká kynuté placičky, plné praskajících bublinek? Lívance byly často k obědu s bílou kávou, potíraly se máslem a sypaly skořicí s cukrem. Americké lívanečky jsou jednodušší a rychlejší.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit lívance pro začátečníky
Příprava je snadnější, pokud si připravíme do dvou misek suché a mokré směsi:
- Umícháme směs ze 150 g hladké mouky, špetky soli a 1 prášku do pečiva.
- V jiné misce smícháme 1 vejce, 250 ml mléka a 2 lžíce oleje.
- Pomocí šlehače vypracujeme těsto, které necháme chvíli odležet.
- Na pánev s horkým máslem nebo olejem lijeme malé placičky a opékáme je.
- Na talíři potíráme lívance džemem nebo je pokapeme rozpuštěným máslem a sypeme skořicovým cukrem. Také je můžeme polít javorovým sirupem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 8 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 11 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak připravit lívance z kynutého těsta. Milujeme oblíbené recepty našich babiček
Komentáře