Proč se při smažení připalují palačinky? Poradíme, co do těsta určitě nepřidávat
Palačinky jsou jedním z nejznámějších dezertů, který každý známe již od dětství. Jednoduché placky můžeme libovolně namazat domácí marmeládou nebo čokoládou a ozdobit kopečkem šlehačky. Všichni v rodině zajásají.
Palačinky jsou skvělým dezertem, do kterého se často pustí mnozí začátečníci v kuchyni. Těsto je během chviličky připravené a poté stačí palačinky jen usmažit na pánvi. Přesto i tak jednoduchý dezert skrývá jistá úskalí, jako je třeba připalovaní těsta.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Proč se palačinky připalují
Důvod, proč se palačinky připalují, je prostý - v těstě je přidaný cukr, který při smažení začíná rychle karamelizovat a to způsobuje připalování. Pokud se vám palačinky připalují, vynechte příště cukr a problém by měl být vyřešen. Těsto se bez něj obejde a hotové palačinky naplníme sladkou náplní.
Palačinky nemusíme plnit pouze marmeládou či čokoládou. Tento recept vás provede krok za krokem postupem, jak připravit palačinky zapečené s tvarohem. Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 7 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 7 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 19 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Komentáře