V čem a jak opékat toustový chléb. Poradíme začátečníkům
Toustový chléb je výborná výchozí surovina pro přípravu večeří nebo svačin. Chutnější je samozřejmě opečený a doplněný sýrem, zeleninou, šunkou a dalšími potravinami. Záleží jen na nás, s čím ho zkombinujeme.
K opečení toustového chleba máme několik možností. Záleží na vybavení naší kuchyně a na zkušenostech s přístroji. Hlavní zásada je, že chléb bychom neměli spálit ani vysušit. Jedině tak si na něm opravdu pochutnáme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
V čem a jak opékat toustový chléb
Máme pro vás několik tipů:
- Nejběžnější je pánev, tu má doma asi každý. Pánev potřeme tukem nebo trochu tuku na pánvi rozpálíme, ztlumíme částečně plamen a vložené plátky opečeme z každé strany do takové barvy, která nám vyhovuje.
- Plátky chleba můžeme opékat v opékači topinek. Zde je výhoda, že se opéká nasucho, takže nepotřebujeme tuk. Opékač nastavíme podle toho, jak moc nebo méně opečené plátky mají vyskočit.
- Také toustovač je vhodný k opékání chleba. Zde je výhodnější opékat už naplněný chléb. Abyste nemuseli toustovač po opékání čistit, podívejte se na šikovnou vychytávku s vloženým pečicím papírem.
- V klasické troubě na plechu opečeme naráz větší množství plátků, což je výhodné, když máme hosty nebo hodně hladových krků. Plátky chleba pokládáme na pečicí papír, povrch můžeme stříknout olejovým sprejem. Pečeme při střední teplotě a krátce.
- Také klasický nebo kontaktní gril opečou náš toustový chléb kvalitně, navíc na něm vyrobí hezké proužky. Zvolíme střední teplotu, abychom chléb nespálili nebo naopak nevysušili.
Opečený toustový chléb můžeme jako veku namazat pomazánkami, obložit uzeninou, sýry nebo zeleninou. Ať vám chutná!
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 7 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 11 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
V čem obalit vanilkové rohlíčky? Úžasné voňavé cukroví dotvoříme nejlépe domácím vanilkovým cukrem
Čištění toustovače není zrovna příjemná práce. Tato jednoduchá vychytávka vám zaručeně pomůže
Komentáře