Recepty na smažená jídla z celého světa
Smažená jídla bývají chuťově úžasná, až návyková. Nemálo lidí jim proto propadne. Jenže to má svoje rizika. Dobroty v těstíčkách, trojobalech, smažené hranolky a další pokrmy, připravené v horké olejové lázni jsou velmi tučné, takže zatěžují trávení. A nejsou zrovna prospěšné v případě, kdy hubnete nebo si jen chcete udržet váhu. Upírat si je asi není nutné, ale rozhodně s nimi šetřete. Proto vybírejte pečlivě co nejlepší recepty, aby vaše hřešení alespoň stálo za to!
Smažit se dá maso, zelenina, houby i všemožná těsta. Smažené najdete v evropské, americké i asijské kuchyni, ve slaných i sladkých provedeních. Obalovat můžete i nemusíte. Pořiďte si kvalitní oleje a vhodné nádobí (pánve či mělké kastroly) a s chutí (a mírou) do toho!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 8 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 20 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodová panna cotta: Kromě tučné smetany stačí jen pár ingrediecí, nejdůležitější je ale dostatečně dlouhé chlazení
Jak na jednoduché hrnkové palačinky, které zvládne každý? Mouku je třeba prosít a těsto dát na půlhodinu odpočívat do lednice
Nejlepší horká čokoláda? Přidejte smetanu, koření a bonbony marshmallow!