Jak upéct roládu - fotopostup přímo od cukrářky
25. 2. 2013 Vaření
Domácí zákusky jsou skvělým pohoštěním pro návštěvy i lahodným dezertem jen tak, když máte chuť. S fotoreportem od profesionální cukrářky Lucie Měšťanové ho snadno zvládnete a rodině vždy nabídnete čerstvé pochutnání!
Domácí zákusky jsou skvělým pohoštěním pro návštěvy i lahodným dezertem jen tak, když máte chuť. S fotoreportem od profesionální cukrářky Lucie Měšťanové ho snadno zvládnete a rodině vždy nabídnete čerstvé pochutnání!
ingredience: 18 dkg hladké mouky, 4 žloutky, 4 bílky, 20 dkg cukru krupice, 4 polévkové lžíce vody (1 na každý žloutek), balení kokosu na obalení rolády, vanilková a kakaová dortová náplň a věci na ně potřebné (dle pokynů na jejich obalu)
postup: V kuchyňském robotovi nejdříve samostatně ušleháme bílky v sníh, pak do nich postupně přidáváme žloutky s vodou, cukr, mouku a vše vyšleháme do žluté hmoty
Poté těsto rozetřeme do tenké vrstvy na pečící papír, který jsme předem rozprostřeli na plech.
Těsto pečeme v troubě na 200 °C přibližně 15 minut, až zezlátne a po vpíchnutí špejlí na něm neulpívají syrové kousky. Během pečení těsta si připravíme obě dortové náplně.
Piškot na chvíli přikryjeme igelitem a poté namažeme kakaovou dortovou náplní, kterou jsme si připravili během pečení.
Stočíme a dáme vychladit.
Vychlazený válec potřeme druhou dortovou náplní, tentokrát vanilkovou.
Následně obalíme v kokosu …
… a máme hotovo! Roládu nakrájíme a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Aneta Holá
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak vyčistit troubu: Rychle, levně a efektivně
Vyčistit pečící troubu potřebuje čas od času každý, kdo v ní peče. Přečtěte si, jak tuto neoblíbenou činnost udělat rychle, levně a efektivně. Co s… Číst více
8 skvělých tipů, jak využít ocet v kuchyni: Pomůže osvěžit plast, vyleštit příbory a zbavit lednici bakterií
Vinný neboli bílý ocet je jedním z nejlepších… Číst více
Velký rýžový manuál: Co je to basmati, jak se vaří jasmínová rýže a kterou použít na rizoto?
Není rýže jako rýže. Každé jídlo si žádá tu… Číst více
Slupky z pomerančů do koše nepatří. Vyleštíte jimi zašlé sklo, vyčistíte mikrovlnku a provoníte lednici. Na co ještě se hodí?
Zkusili jste už někdy kompostovat pomerančovou… Číst více
8 skvělých tipů, jak využít k úklidu prášek do pečiva. Zvládne vyčistit troubu i vybělit utěrky
Prášek do pečiva je skvělým pomocníkem nejen při… Číst více
Milánské rizoto: Krémová delikatesa s vůní drahého koření. Jak se správně připravuje?
Italské rizoto je samo o sobě specifické a od… Číst více
5 zaručených tipů, jak se definitivně zbavit octomilek: Pomůže pivo, máta i lednice
Octomilky jsou malé mušky, které neustále zkouší… Číst více
Máte rádi italskou kuchyni? Připravili jsme pro vás přehled italských pokrmů
V Itálii rádi stolují, mají dokonce pravidlo „Tutti a tavola“, tedy všichni ke stolu. Skladba menu i životního stylu je poměrně odlišná od našich… Číst více
Používejte při vaření pokličku. Šetříte tím nejen čas, ale budete platit méně za energie
Víte, že poklička patří k hrnci podobně jako k… Číst více
Jak se jednou provždy zbavit mravenců? Přinášíme přehled babských rad, které fungují
Zbavit se mravenců v domácnosti není vždy… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Úžasné a dokřupava upečené brambory si zamilujete. Video vám poradí, jak na to
Jak upéct rybízový koláč? Máte více možností. S tvarohem podle našeho videa bude neodolatelný
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 3 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 4 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 5 hodinami
Tilápie na másle a citronu
Přidáno před 6 hodinami
Bramborové lokše s husím sádlem
Přidáno před 12 hodinami
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 21 hodinami
Komentáře
15. 9. 2021 21:05
4. 3. 2013 13:01
2. 3. 2013 15:40
2. 3. 2013 10:30
1. 3. 2013 16:10
28. 2. 2013 12:01
28. 2. 2013 11:27
žloutky ,cukr a mouku atd
27. 2. 2013 19:38
25. 2. 2013 11:02