Den konzumace zeleniny
Národní den
Den konzumace zeleniny připadá každoročně na 17. června. Tento den slouží jako připomínka toho, jak důležitou roli zelenina hraje v naší stravě. Hlavně pak jakým je přínosem pro naše zdraví.
Zelenina je pro lidský organismus velmi prospěšná. Je bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu, které jsou nezbytné pro správnou funkci našeho těla. Konzumace dostatečného množství zeleniny může pomoci snížit riziko mnoha zdravotních problémů. Kdo chce zahrnout zeleninu do jídelníčku, má spoustu možností. Můžete ji přidávat do salátů, smoothies, polévek, omáček a mnoha dalších jídel.
Jak naložit se zeleninou
Že je zelenina zdravá, jsme už zmínili několikrát. Kromě toho však také chutná a lze si s ní i vyhrát. V oblibě jsou třeba zeleninové špízy, lasagne, ale i pizzy. Rozhodně je z čeho vybírat. Protože existuje mnoho druhů zeleniny, je pravděpodobné, že jste ve svém životě ještě neokusili všechny. Pokud rádi experimentujete, tak můžete zkoušet nové druhy a s nimi spojené nové chutě.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den konzumace zeleniny?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní je krásně vláčný, báječně osvěží v horkých letních dnech a božsky chutná
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
Sváteční den začíná dobrou snídaní. Na Den matek mohou snídani pro maminku připravit i děti