Den donutů
Donut (z anglického slova doughnut) je pečivo z kynutého těsta ve tvaru prstence. Chuťově se podobá nám známé koblize, a proto se někdy označuje jako… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Inspirujte se naším kalendářem plným zajímavých článků o světových či významných dnech, týkajících se jídla a vaření. Kalendář stále doplňujeme a rozšiřujeme o další články tak, aby byl co nejpestřejší.
Donut (z anglického slova doughnut) je pečivo z kynutého těsta ve tvaru prstence. Chuťově se podobá nám známé koblize, a proto se někdy označuje jako… Číst dál
Šumivé nápoje jsou nápoje sycené plynem. Pokud se jedná o nealkoholické nápoje, nejtypičtějším plynem je oxid uhličitý. Pokud se budeme bavit o… Číst dál
Vejce, jak jej máme rádi, je specifický útvar složený ze žloutku, bílku a skořápky. Skořápka musí být tak silná, aby udržela ptáka, který má vysedět… Číst dál
Zdá se vám pivo příliš hořké, víno příliš opojné a limonáda nadmíru sladká? Zkuste cider. Jde vlastně o něco jako jablečné víno, jen s nižším… Číst dál
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
Vafle jsou křehkou alternativou lívanců a v současné době jsou populární v mnoha koutech světa. ni. Receptů na ně existuje nepřeberné množství,… Číst dál
Oblíbený dezert Banana split není vůbec náročný na přípravu. Hlavní ingredience - banán - se podélně rozřízne na dvě poloviny a je skoro hotovo.… Číst dál
Kdo si klade otázku, co je vlastně hamburger, zde má stručnou odpověď: Jde o grilované placky mletého, nejčastěji hovězího masa, vložené do… Číst dál
Víno je považováno za symbol radosti a tvořivosti. Pokud se to s ním ovšem nepřežene. Víno má bohatou historii, která sahá až do starověku, a bylo… Číst dál
Není umění vařit se solí, ale bez soli, zazní v oblíbené pohádce. Sůl coby ochucovadlo používá většina z nás. Lidský organismus v určitém množství… Číst dál
Citronová šťáva je nejlepší čerstvá. Možností jejího využití v kuchyni je velká spousta, tak si připomeňme alespoň některé. Citronovou šťávou můžeme… Číst dál
Jelikož má Cabernet Sauvignon intenzivní a výraznou chuť, výborně se kombinuje s vydatnějšími jídly. Je ideální k s jakýmkoliv červeným masem. Mladá… Číst dál
Jídlo pod širým nebem chutná skvěle. Záleží jen na vás, jak bohatý váš piknik bude. Může být velmi jednoduchý, jen z pečiva, sýrů a ovoce, ale klidně… Číst dál
Označení gyros, které znamená točit, odkazuje na způsob přípravy masa na vertikálním grilu. Z válce se odkrajují malé kousky masa, které se pak… Číst dál
Krupicová kaše je jídlo dětství většiny z nás. Příprava tohoto pokrmu je jednoduchá, rychlá a poměrně levná záležitost. Výsledkem je kalorická bomba,… Číst dál
Makadamové ořechy, které vzhledem připomínají lískové ořechy, se hodí třeba perfektně do křehkých sušenek ze šlehačkového těsta. Díky jejich vysokému… Číst dál
Slovo dezert pochází z francouzského výrazu desservir, který bychom mohli přeložit jako „uklidit ze stolu“. Jde obvykle o malou porci jídla,… Číst dál
Pizzerie jsou sice ve větších městech téměř na každém rohu, přesto má své kouzlo si zkusit připravit pizzu pěkně sami. Udělat těsto na pizzu není nic… Číst dál
Pokud venku panuje horko, je dobré sáhnout po kávové zmrzlině, která nejenom osvěží, ale také dodá energii. Tato pochoutka nadchne všechny milovníky… Číst dál
Variací jídel se slaninou je nepřeberné množství. Můžeme ji použít při přípravě snídaně, oběda, večeře, ale i dezertu, dokonce jsou i nápoje se… Číst dál
Salámy sice pocházejí z Itálie, v České republice se však těší obrovské oblibě. Vysočina, lovecký salám, herkules či gothaj - to jsou chuťovky, které… Číst dál
S pivem se dá v kuchyni kouzlit. Můžeme s ním péct maso a uzeniny, ale můžeme jej také přilévat do těst na pečivo či moučníky. Přidává se také do… Číst dál
dKdo by odolal šťavnatému masíčku v pěkně křupavém obalu s brambory či bramborovým salátem? Na našem webu najdete mnoho receptů na přípravu těch… Číst dál
Každý, kdo si rád pochutnává na dobrém jídle, by Den milovníků jídla měl oslavit nějakou oblíbenou pochoutkou. Je jedno jestli si na něm pochutná… Číst dál
Chuťovek k televizi je celá řada. Někdo se spokojí s oříšky, další s brambůrky (i ty si můžete sami připravit), další sáhne po něčem lehce… Číst dál
Předchozí 1 … 3 4 5 6 7 … 20 Další
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Tři tipy, jak využít zbylé řízky z kapra: Pikantní pečenáče nebo snadná pomazánka přijdou vhod i mezi svátky
Byliny v kuchyni: Ostružiny posílí imunitu i paměť, odvar z listů skvěle vyčistí pleť!
Jak na to nejšťavnatější pečené kuře? Rozpadající se maso a křupavou kůrčičku zajistí nasolení, mřížka i fígl s citronem