Jícha
Jícha může být hustá omáčka nebo polévka, ve staročeštině to byl výraz pro jíšku.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jícha může být hustá omáčka nebo polévka, ve staročeštině to byl výraz pro jíšku.
Jelito je masný výrobek z vepřového masa a krve. Spolu s jitrnicemi a tlačenkou si bez nich neumíme… Číst dál
Jidáše jsou sladké velikonoční pečivo z kynutého těsta, slazeného medem. Podle tradice by se měly… Číst dál
Jidášovy provazy je tradiční, zvykoslovné velikonoční pečivo z kynutého těsta. Tenké válečky těsta… Číst dál
Jikry jsou samičí pohlavní buňky, vajíčka ryb. Mořské ryby produkují plovoucí jikry, sladkovodní je… Číst dál
Jíška (zásmažka) je potřebná k zahuštění některých polévek, omáček a šťáv pod maso i k masu. Skládá… Číst dál
Jitrnice je masný výrobek z vepřového masa a patří k typickým produktům při zabíjačce. Na Moravě… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní