Falešné "makronky"
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 16 442 kJ / 3 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,21 g |
Tuky | 259,28 g |
Vláknina | 26,02 g |
Cholesterol | 383 mg |
Sodík | 301 mg |
Sůl | 0,88 g |
Sacharidy | 350,43 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dosud jsem neměla odvahu upéci pravé makronky, tak tyto peču jako jejich náhradu. Na tomto receptu je bezvadné, že se nemusí sníh šlehat nad parou. Doporučuji misku s hmotou zakrýt, aby neosychala, ke konci trochu zhoustne a už jde hůře stříkat. Ale podaří se i tak. Čokoládu jsem nasekala v sekáčku, ale opravdu jemně, aby kousky neucpávaly zdobící špičku. Pokud je kokos jemně mletý, tak ho dávám tak jak je, když je hrubě namletý, proženu ho nutribulletem. Výsledek je jemný prášek. A makronky jsou pak hladké. Možná by šel použít i elektrický mlýnek na kávu, ale nemám vyzkoušeno.
Kokos lze nahradit i jemně namletými vlašskými ořechy. Krém můžete udělat i ze Salka, kávový nebo ten, který máte oblíbený. Do krému někdy místo cukru zašlehám Jesenku.
Po slepení uschovejte zakryté v chladu, nějaké krabici s víkem, nemusí být v lednici, vše se krásně rozleží a výsledek je, že se doslovy rozplynou na jazyku, prostě famózní. :-) Od jisté soutěže hodně používané, ale zde je tento výraz opravdu namístě. Pokud vyzkoušíte, dáte mi zapravdu.
P.S. Bílky jsou cca ze 4 vajec, mám domácí, jinak je to asi velikost L. Karamel jsem vyfotila, tento je s Jamajským rumem, tak už ho v krému nemám, ale do ostatních krémů rum dávám. Pochopitelně můžete použít jakoukoliv jinou náhražku. Z tohoto množství nastříkáte 3-4 plechy, záleží na velikosti.
Mne tlačil čas, ale pokud je chcete mít jednu jako druhou, na pečící papír obkreslete kolečka, ten pak otočíte a stříkáte podle šablony.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 9. 2020 06:05
27. 9. 2020 14:52
27. 9. 2020 13:47
( za mne s jiným krémem, ale to je můj problém)
27. 9. 2020 12:31
27. 9. 2020 12:20
27. 9. 2020 07:28
No, pokud jsou už podle názvu falešné a navíc v uvozovkách, pak k nim nelze říci křivého slova, že
ad. Poznámka:
"Na tomto receptu je bezvadné, že se nemusí sníh šlehat nad parou..."
Jedná se o tzv. francouzskou meringu a ani na pravé makronky jinou nepoužívám
27. 9. 2020 06:16
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 2 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 3 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 15 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Právě bylo uvařeno:
Kuře à la kachna na zelí
zutro uvařila před 48 minutami
Hovězí plátek s hořčicovou omáčkou
BANIK9 uvařila před 2 hodinami
Rajská omáčka
romanadasa uvařila před 2 hodinami
Buřtguláš samotáře Rermora
Elivet uvařil před 3 hodinami
BeBe řez s kávovým krémem
Misinka91 uvařila před 3 hodinami
Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)
Jitka J. uvařila před 3 hodinami
Moravský vrabec
Arasidka uvařila před 4 hodinami
Bezinkový sirup
Arasidka uvařila před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
machyrk uvařila před 5 hodinami
Troubelín - Hermelín z trouby
Jomanka uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Houbová omáčka s mletým řízkem je hotová během chvíle: Netradiční spojení překvapí úžasnou vůní i perfektní chutí
Modelovací hmotu připravíme také z pěnových bonbonů marshmallow
Pokud milujete tatarský biftek, můžete dražší hovězí maso nahradit levnými variantami a připravit falešný tatarák
Další recepty
Suroviny: bílek, sůl, kokos, cukr moučkový, škrob kukuřičný, máslo, cukr moučkový, karamel, rum
Falešné "makronky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G3Dy
7 názorů