Bršlicové pesto
Plevel zvaný bršlice kozí noha můžete využít i v kuchyni. Připravit z něj můžete třeba pesto, kterou použijete třeba na špagety, nebo na topinky. Chuť bršlice je lehce nakyslá a může vám připomínat ořechy.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 8 339 kJ / 1 993 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,90 g |
Tuky | 193,53 g |
Vláknina | 6,38 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 4,44 g |
Sůl | 11,09 g |
Sacharidy | 18,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Bršlice kozí noha - každý zahrádkář jí zná spíše jako nezlikvidovatelný plevel, ale je to léčivá bylinka, která se dá využít jako bio zelenina. Nejlepší je sbírat malé / mladé lístky. Dají se přidávat třeba do salátů. Bršlice obsahuje velké množství vitamínu C a pomáhá při onemocnění dnou ( odstraňuje kyselinu močovou z organismu).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 5. 2021 18:28
5. 5. 2021 16:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí směs à la Indie
Přidáno před 4 hodinami
Řezy s karamelovým krémem ze Salka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené batáty s taveným sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Makovec mojí babičky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky se zeleninou a pikantní omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Květákový steak
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční mazanec (bochánek) od babičky
baghira.cz uvařila před 1 hodinou
Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone
Hovez81 uvařila před 1 hodinou
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Monica19 uvařila před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Sirenis uvařila před 2 hodinami
Zdravý makový koláč
pavca71 uvařila před 2 hodinami
Pudinková buchta II
jirka__oficialni uvařil před 2 hodinami
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Moanka uvařila před 3 hodinami
Třešňový kompot
Mistrova uvařila před 3 hodinami
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
schierl uvařila před 5 hodinami
Mrkvová polévka
faluska uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
VIDEO: Eliška testuje pražské kebabárny. Sázkou na jistotu je shawarma na Žižkově jen za 160 Kč
Brutnák lékařský používáme v kuchyni. Jedlé květy i listy přidáváme do salátů a zdobíme jimi pokrmy
Další recepty
Suroviny: sůl, olej olivový, parmazán, česnek, ořechy vlašské, semínka slunečnicová
Bršlicové pesto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QPjG
2 názory