Sójový nákyp
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 18 892 kJ / 4 515 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 301,05 g |
Tuky | 243,00 g |
Vláknina | 147,40 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 1,45 g |
Sůl | 2,78 g |
Sacharidy | 211,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nákyp som piekla vo forme 40x13x10 cm.
Varenie sóje : sóju namočime aspoň na 12 hodín do vody. Potom ju aj s vodou varíme, v tlakovom hrnci 40 minút od začiatku varu. Viac nevaríme, sója nie je ako iné strukoviny, nerozvarí sa, ale opäť stvrdne.
Pozor, zo začiatku varu sója dosť pení, penu necháme, nezberáme, sú to vyzrážané bielkoviny, pena sa vstrebe.
Sóju varím vždy vo väčšom množstve a zamrazím ju. Potom už len podľa potreby vyberám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 1. 2022 23:22
27. 1. 2022 20:29
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Makový koláč s třešněmi
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 4 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 1 hodinou
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 1 hodinou
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 2 hodinami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Holka u plotny peče: Hrníčková Granko bábovka je neskutečně vláčná, voní kakaem a snadno se připravuje
Víte nebo nevíte? Aneb 12 užitečných rad pro správné želírování
Další recepty
Suroviny: soja, rohlík, vejce, česnek, majoránka, zázvor, pepř, jogurt, olej, strouhanka, sůl
Sójový nákyp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VgDX
2 názory