Dosa falešná - indická rýžová palačinka, placka, lívanec, základní
Suroviny pro 6 kusů
6 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 3 087 kJ / 738 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,80 g |
Tuky | 12,68 g |
Vláknina | 9,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 4,04 g |
Sacharidy | 128,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Použil jsem pro malé množství tyčový mixér. Je možné zaměnit hrách za loupanou čočku.
Trochu lepší chuť je šmolc (ghee), máslo namísto oleje. Pro opravdové lívance přidat do těsta bez soli 1/10 kostky kvasnic, nebo 1/5 sušených kvasnic.
Těsto bez soli může kvasit samo po 12 hodinách, ale to nedoporučuji. Zdejší bakterie ve vzduchu jsou jiné než v Indii. Kvůli kvašení solit nakonec před pečením.
Nebylo zkoušeno z rýžové mouky - kvůli ceně.
Palačinky je možné plnit dle chuti, rýže s hrachem chutnají nasládle.
Podle množství vody, oleje a tloušťky po upečení jsou to palačinky. Silnější jsou jenom placky, nejdou stočit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 33 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 35 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 46 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 48 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Jak udělat drožďové knedlíčky do polévky a jak je zmrazit. Jejich příprava se vyplatí!
Další recepty
Suroviny: rýže, hrách, voda, olej, sůl
Dosa falešná - indická rýžová palačinka, placka, lívanec, základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOmE5
0 názorů