MEDOVNÍK vol.2
I když je medovník poměrně náročný na přípravu, podle tohoto receptu se vám jistě povede. Pláty medového těsta ochucené sirupem a proložené krémem z karamelového Salka, ořechů a másla chutnají naprosto báječně.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 32 858 kJ / 7 853 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,05 g |
Tuky | 445,56 g |
Vláknina | 21,30 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 6,79 g |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 818,21 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 9. 2023 13:30
Dneska jsem upekla tenhle medovník. Moc práce to není, to jen složitě vypadá. Udělala jsem víc krému z 250 g másla a Salko jsem nepřidávala,šla tam jenom jedna plechovka. Jen do másla jsem zašlehala lžíci moučkového cukru a přidala 90 g mletých ořechů. Krém je výborný, zítra nakrojím a ochutnám. Zbyl mi punčový rozvar, příště dělám míň. Rozvarem natřít a plát ihned uložit a znovu natřít, pak dát krém. Mazat rozvarem aspoň 2 x každou stranu plátu, bylo to suché. Ale chuťově nejlepší medovník, co jsem kdy jedla. Když budu péct příště už budu moudřejší. Mazat,mazat a mazat žádný zbylý rozvar s rumem.
24. 8. 2023 08:52
dá trochu práce ale je výborný, dělávám pro syna
23. 8. 2023 23:11
Pěkná fotka, je jak z cukrárny Až bude příležitost, určitě vyzkouším.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 5 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 8 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 47 minutami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
Pajaja uvařila před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Vepřové nudličky na hořčici
Adena uvařila před 1 hodinou
Slaný koláč
Fijolkauwu uvařil před 1 hodinou
Francouzský hruškový koláč
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Vepřová kýta na hořčici ve smetanové omáčce se zeleným pepřem
LukyRi uvařila před 2 hodinami
Timovo utopenci
flanti uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat vlašské ořechy. Jsou skvělým zdrojem vitamínů a podporují funkci mozku
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Jak připravit bezkonkurenční medovníkové kuličky? Jeden z nejoblíbenějších druhů cukroví zvládneme velmi snadno
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, soda jedlá, med, smetana, kakao, ořechy vlašské, máslo, salko karamelové, cukr krystal, voda, rum, ořechy vlašské
MEDOVNÍK vol.2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z68oJ
3 názory