Plněné papriky se zapečenými rajčaty
Pečené plněné papriky jsou oblíbenou klasikou. Naplněné směsí pečených rajčat, mletého masa a rýže, podávané s bramborovou kaší, poslouží jako výborný víkendový oběd, který potěší všechny vaše strávníky.
Suroviny pro 5 kusů
5 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 4 100 kJ / 980 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,34 g |
Tuky | 62,79 g |
Vláknina | 3,93 g |
Cholesterol | 429 mg |
Sodík | 266 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 39,38 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nedávno jsem jedla podobné jídlo na penzionu v Krkonoších a jen jsem odhadovala, čím jsou papriky plněné a matně si vybavovala tu chuť.
Rajčata peču na olivovém oleji, posypané česnekem, cibulí, pepřem, solí a italskými bylinkami nebo provensálským kořením - pomalu zapékám asi hodinu a zavářím. Dovedu si představit, že místo rajčat použiji malou skleničku mnou zavařeného leča, v tom případě bych ale do masa přidala i oblíbené koření a česnek, protože to v mém leču chybí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 12. 2023 16:26
3. 12. 2023 16:22
3. 12. 2023 15:44
Mějte krásný předvánoční čas…
3. 12. 2023 15:41
Děkuji a krásný adventpřeji.
3. 12. 2023 15:36
3. 12. 2023 15:33
Ale věřte, že doma pečená rajčata jsou dobrota.
3. 12. 2023 14:26
Uplne nej na peceni jsou mini rajcatka, ta se jen rozpuli, ochuti a daji do trouby, az zkusite, pochopite
3. 12. 2023 12:37
A poznámka k úvodnímu textu doporučeného receptu na pečená rajčata: Nejsou všechna sušená rajčata přesušená, jak tvrdíte; dají se koupit opravdu suchá, ale také sušená jen do poloměkkého stavu a dají se koupit i různá sušená rajčata nakládaná v oleji, často i s kapary či ochucená bylinkami, stačí si jen vybrat. Pokud jsou sušená rajčata původem z Itálie, jedná se často o odrůdu San Marzano, která je přirozeně sladká (obsahuje méně kyselin a více cukrů), takže se nemusí přislazovat.
Mými poznámkami ale nijak nechci zpochybňovat Váš recept na pečení rajčat z vlastní úrody.
3. 12. 2023 12:00
3. 12. 2023 11:04
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 2 minutami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Právě bylo uvařeno:
Makový koláč s třešněmi
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 6 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 1 hodinou
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 1 hodinou
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 2 hodinami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní je krásně vláčný, báječně osvěží v horkých letních dnech a božsky chutná
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Suroviny: paprika čerstvá zelená, maso mleté, rajče, rýže, vejce, sůl, pepř mletý, vývar masový, paprika čerstvá červená, máslo, strouhanka
Plněné papriky se zapečenými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRr6r
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
jahoda
Hodnocení receptu je 5,0 (92×)