Bezinkový sirup
Recept ještě nebyl hodnocenBezinkový sirup je velmi oblíbený. A co teprve ten domácí. Využít ho můžeme do limonád i k přípravě bábovky. Nezáleží na tom, kolik litrů vyrobíme, protože vždy se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 296 kJ / 71 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 0,80 g |
– nasycené | 0,08 g |
– nenasycené | 0,14 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 4,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,20 g |
– cukry | 2,80 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Bezinkový sirup je velmi oblíbený. A co teprve ten domácí. Využít ho můžeme do limonád i k přípravě bábovky. Nezáleží na tom, kolik litrů vyrobíme, protože vždy se…
Mezi oblíbené letní hitovky patří bezový sirup, který snadno zvládnete připravit doma i vy. Využít ho můžete do limonád, čaje nebo jen tak samotný například při…
Aromatické květy černého bezu používaly v kuchyni už naše prababičky a moc dobře věděly proč. Třeba takové řízky nebo sirup patří mezi oblíbené lahůdky, ale znáte i…
Bezový sirup je stálicí mezi domácími sirupy, které se připravují už po celé generace. Pamatujete si horké letní dny, kdy vám z něj babička nebo maminka chystala…
Domácí sirupy výborně chutnají a zároveň jsou skvělým zdrojem vitamínů. Vedle bezinkového a tymiánového sirupu patří k těm nejoblíbenějším meduňkový. Meduňka příjemně…
Zkuste si doma připravit tradiční a vyzkoušený recept našich babiček. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Sirup ze smrkových výhonků lehce…
Kdo by neznal citronovou babetu? Vláčný a jemný moučník, provoněný vanilkou a citronem a svrchu zasněžený popraškem moučkového cukru nebo politý svěží citronovou polevou…
Mladé smrkové výhonky představují doslova bombu plnou vitamínu C. Jsou měkoučké, a proto se dají konzumovat jen tak nebo přidat například do salátu. My pro vás máme…
Oblíbené linecké cukroví vonící vanilkou a citronovou kůrou je jedním z mnoha vánočních symbolů. Linecké těsto je snadné na přípravu, tvarování cukroví pak záleží na…
Mechový dort je hitem posledních let. A není se čemu divit. Spojení šťavnatého korpusu z baby špenátu s výborným krémem z mascarpone, šlehačky a vanilky, to je opravdu…
Zázvor má skvělé hřejivé i protizánětlivé účinky, proto je hojně používaný v zimě, kdy řádí všelijaké virózy. Připravte si do zásoby domácí zázvorový sirup, který dále…
Venku hřeje sluníčko a louky i zahrady svítí žlutými květy pampelišek. Také jste je chodili sbírat s babičkou a potom z nich vyráběli med? Samozřejmě to není med v…
Koláče s nádivkou patří všeobecně mezi nejoblíbenější moučníky. A tyhle dvojctihodné koláčky plněné tvarohovou náplní a povidly, zdobené máslovou drobenkou nejen…
Koláče s nádivkou patří všeobecně mezi nejoblíbenější moučníky. A tyhle dvojctihodné koláčky plněné tvarohovou náplní a povidly, zdobené máslovou drobenkou nejen…
Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. Není divu, pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou velmi lahodné, zdravé a velmi jednoduché na přípravu. A…
Med z květů lípy a černého bezu krásně voní a v období nachlazení a chřipek vám bude dobrým pomocníkem. Med je příjemně slaďoučký a vychutnáte si ho namazaný na krajíčku…
Rýmovník je nenáročná bylina, která je snadná na pěstování a velmi rychle roste. Její listy můžeme zpracovat jako sirup, který využijeme do čaje, do kaší, nebo jako…
Celé citróny aj s kôrou a ošúpaný zázvor nakrájame na kúsky, pridáme cesnak a všetko spolu rozmixujeme.Vodu dáme variť a keď začne vrieť, pridáme zmixovanú zmes a…
Mouku prosijeme s kypřicím práškem a cukrem.Přidáme na kousky nakrájený tuk, vejce a na špičku lžičky nastrouhaný muškátový oříšek.Zpracujeme na těsto, které zabalíme do…
Citrony řádně omyjeme a osušíme, škrabkou připravíme proužky z kůry na ozdobu.Borůvky propláchneme vodou a necháme okapat.Citrony vymačkáme a šťávu (bez pecek) svaříme s…
Celá vejce vyšleháme se všemi cukry do pěny. Poté postupně vmícháme mléko, mouku promísenou s kypřicím práškem, olej a nakonec citrónovou šťávu i kůru.Připravené těsto…
Nadýchaná bublanina vonící po citronu je i díky podmáslí velmi vláčná. Nahoru můžeme naskládat jakékoliv drobné ovoce, například rybíz. Právě ten použila moderátorka…
V sychravém počasí jsou zázvorové nápoje žádané. Pokud obsahují alkohol, med a citron, jsou nejenom lahodné na chuť, ale i léčivé. Na jejich výrobu vyberte kvalitní…
Pstruhy omyjeme, osušíme a opatrně je nařízneme několika zářezy po obou bocích.V hmoždíři rozdrtíme několik kuliček červeného pepře. Ryby osolíme zevnitř i zvenku a do…
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Paštika jako skvělá svačinka na běžky či zimní výlet? V téhle soutěži můžete vyhrát mnohem více! Pravidla jsou snadná, odměna královská!
Kolik stojí letošní cukroví? To kupované vyjde v nejvyšší kvalitě i na 1200 Kč za kilo. Známe ceny v supermarketu i u soukromníka
Máslo vs. margarín: Zjistěte, co z toho je lepší pro naše zdraví