Polévka risi bisi
Recept ještě nebyl hodnocenNa másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a slaninu. Zalijeme vývarem a přidáme bylinky.Přisypeme rýži a vaříme doměkka, přidáme nastrouhanou mrkev a hrášek a ještě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a slaninu. Zalijeme vývarem a přidáme bylinky.Přisypeme rýži a vaříme doměkka, přidáme nastrouhanou mrkev a hrášek a ještě…
Jedním z nejoblíbenějších vegetariánských pokrmů je houbové rizoto. V této verzi jsou použity jemné žampiony, které kombinujeme s jarní cibulkou. Abyste dosáhli…
Polévka s chutí léta a Itálie, to je rajčatový krém. Čím zralejší rajčata použijete, tím lepší polévka bude. Základní verzi lze doplnit třeba opečenými krutony, lžící…
Toto jídlo u nás zdomácnělo v trochu jiné podobě než v rodné Itálii a díky tomu, že je chuťově dobré, lehce stravitelné a vhodné i pro děti je velmi oblíbené. Navíc je…
Mořské plody jsou pro naši kuchyni netradiční surovinou a ne každý je vyhledává. Jste-li však milovníkem krevet, připravte si je podle našeho receptu. Jako příloha se k…
Vyzkoušejte toto tradiční slovenské jídlo - zelné listy plněné ochucenou směsí masa a rýže, které zabalíte a pak dlouze povaříte ve vodě a rajčatové šťávě. Podávejte je…
Mexická kuchyně nabízí spoustu různých pokrmů, které mají často jedno společné, jsou pikantní a obsahují fazole. Zapečené tortilly burritos, plněné povětšinou směsí…
Rýže je oblíbenou přílohou, ale jak ji připravit, aby se nepřipálila nebo nerozvařila, zkrátka aby byla tak akorát? Pokud nemáte rýžovar, vyzkoušejte tento snadný a…
Pokud nevíte co se zbylými surovinami z předešlého dne, tak můžete připravit smažené rýžové placičky se zeleninou, provoněné bazalkou a česnekem. K placičkám můžeme…
Nejdříve natvrdo uvaříme jedno vejce, zchladíme a oloupeme. Rovněž v osolené vodě uvaříme propláchnutou rýži, ale mírně ji nedovaříme. Scedíme ji, zchladíme a necháme…
Zapomeňte na rizoto ze školních jídelen. Umíte totiž daleko lepší. Kvalitní maso společně s kulatozrnnou a dobře uvařenou rýží, doplněné na talíři hrstí sýra. K tomu…
Rýžová polévka z vývaru, obsahující zeleninu, je sytou rychlovkou, která zahřeje a zasytí nejen v sychravých dnech. Není nijak složitá na přípravu a tak ji zvládnou…
Výborných polévek, které zasytí a naplní i ten nejhladovější žaludek, není nikdy dost. Připravte k obědu nebo lehké večeři tuto zeleninovou, do které přidáte i svěží a…
Otevřeme konzervu, maso vyklopíme, seškrábneme sádlo a všechen tuk, který je kolem masa a dáme do hrnce.Nakrájíme cibuli a dáme restovat, mezitím nakrájíme maso na…
Každý, kdo byl někdy na pořádné zabijačce, jistě ochutnal prdelačku neboli zabijačkovou polévku, též zvanou bouřku. Vydatné jídlo ze silného vývaru a krup zasytí a…
Uvaříme rýži a dáme stranou.Na pánvi si osmahneme na cibulce mleté maso, které ochutíme kořením, já používám uzenou papriku, vegetu pikant, sůl a pepř, můžeme použít i…
Kuřecí maso nakrájíme na drobné kousky a orestujeme 5 minut na pánvi, na malém množství oleje.Přidáme zeleninu, promícháme s kořením a dusíme cca 20 minut do rozdušení…
Do vody na rýži dáme 2 lžičky soli a lžičku kari pro obarvení, necháme vařit dle návodu. Než se rýže uvaří, nakrájíme cibuli na drobno a na pánvi zesklovatíme na menším…
Klasický guláš z kvalitního masa, který je ozvláštněný sýrem a koriandrem. Můžete ho ještě zpestřit přidáním dalších surovin, např. hráškem nebo fazolkou, které vám…
Hrstková polévka je jednou ze základních polévek, které můžeme vařit pravidelně. Obsahuje jak zeleninu, tak luštěniny a třeba i rýži. Vše spolu povaříme a dochutíme tak,…
Kotletky osolíme, opepříme, potřeme z obou stran plnotučnou hořčicí a dáme na rozpálený olej osmahnout z obou stran. Jakmile je maso opečené z obou stran, vyndáme ho z…
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na kousky.Na hluboké pánvi nebo v hrnci rozpálíme trochu oleje.Když je olej rozpálený, orestujeme na něm kuřecí kousky, které podle…
Tato aromatická a barevná směs zeleniny a vajec, smíchaná s lahodnou rýží a dochucená asijskými kořeněnými omáčkami, vám přinese autentický zážitek z asijské kuchyně…
Drobně nakrájenou cibulku osmahneme na sádle, až zesklovatí, přidáme houby nakrájené na nám příjemnou velikost i tvar. Přidáme koření (špetku nového, půl lžičky kmínu a…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 10:28