Co je filírování? Poradíme i méně zkušených kuchtíkům, jak ovládnout tuto techniku
Jistě jste již narazili na pojem filírované maso. Víte ale, co to vlastně je a jak takové maso připravit? Dnes je moderní mít cizí název snad na všechno a přitom se za tajemným slovem skrývá něco úplně obyčejného.
Co to tedy znamená? Filírování je krájení masa na tenké plátky. Nejčastěji se filíruje vepřová panenka, kachní prsa nebo steaky. Krájí se maso dušené, vařené, smažené nebo upečené a v restauracích tak často činí přímo před zraky hodovníka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně filírovat maso
Rozhodně se neobejdete bez ostrého nože a kuchyňského prkénka, na kterém maso pokrájíte.
- Hotové a odpočinuté maso krájíme na plátky tenké 0,5–1 cm.
- Maso hezky urovnáme na talíř, přidáme vše ostatní a můžeme servírovat.
Protože se často filírují právě steaky, přidáváme na závěr videorecept, ve kterém je ukázána příprava šťavnatého steaku krok za krokem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 18 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 23 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Komentáře