Očistit dýni a připravit ji k další úpravě zvládne podle našeho videa každý. Cenná surovina se hodí pro mnoho skvělých pokrmů
Dýně jsou chutnou podzimní zeleninou, kterou můžeme skladovat při dobrém uložení řadu měsíců. Během té doby si z dýní postupně připravujeme různé speciality. Nejoblíbenější jsou polévky, ale můžeme zkusit dýni zapékat, péct nebo z ní udělat chutnou pomazánku.
Z dýní uvaříme mnoho dobrot. Používáme dužninu bez měkkého vnitřku s jádry, který musíme odstranit. Kromě dýně Hokkaido, jejíž slupka při tepelné úpravě změkne, je třeba ostatní druhy dýní zbavit slupky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak očistit dýni
Je to snadné a jde to rychle. Pomůže názorné video.
- Dýni oloupeme pomocí škrabky.
- Pak ji rozkrojíme. Když ji rozdělíme na poloviny nebo čtvrtiny, bude se s ní lépe manipulovat.
- Odkrojíme stopku.
- Lžící vydlabeme měkký střed se semeny. Semena můžeme propláchnout, osušit a upražit.
- Dýni nakrájíme na požadovaný tvar.
Z nakrájené dýně se dá připravit mnoho výborných pokrmů, jedním z nich je kandovaná dýně.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lososová frittata
Přidáno před 1 hodinou
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Dýňovou pomazánku si připravíme velmi snadno - je levná, výživná, výborně chutná a ocení ji i děti. Vyzkoušejte nejoblíbenější recepty
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Komentáře