Crème brûlée zvládnete i bez flambovací pistole. Videonávod vám poradí s postupem
Připravte si s námi lahodný francouzský dezert Crème brûlée, s dokonale křupavou karamelovou krustou na povrchu, kterou zvládnete připravit i bez flambovací pistole. Ukážeme vám jednoduchý návod, jak na to.
Crème brûlée je lahodný francouzský dezert, který se připravuje z custardu a křupavé karamelové krusty na povrchu. Custard je hustý krém, který svojí konzistencí připomíná pudink a připravuje se ze žloutků, smetany, cukru a vanilkového lusku. Bez dokonale opálené karamelové krusty by to nebylo pravé Crème brûlée. Ve videonávodu vám ukážeme, jak tuto krustu připravit doma i bez flambovací pistole a výsledek bude skvěle lahodit oku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jednoduchý postup přípravy
Na dokončení dokonalého dezertu budete potřebovat připravené Crème brûlée v malých mističkách, cukr a troubu.
- Na každou připravenou mističku Crème brûlée dejte lžíci cukru.
- V troubě si připravte program gril a předehřejte ji na 180 °C.
- Takto připravené misky dejte na plech a vložte do trouby na horní mřížku.
- Zapékejte přibližně 4 minuty.
- Výsledkem bude krásná křupavá karamelová krusta.
Vyzkoušejte i další recepty na dokonalé Crème brûlée.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 18 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře
5. 5. 2024 18:56