Pařížskou šlehačku si můžete jednoduše připravit. Postup ukážeme ve videonávodu
Pařížská šlehačka vznikla dokonalým spojením smetany ke šlehání, kakaa nebo čokolády, a cukru. Neobejde se bez ní mnoho dezertů, které přivádí k dokonalosti. Tuto lahodnou šlehačku si nachystáte jednoduše i doma. Máme pro vás dva tipy na její přípravu, které hravě zvládne i začátečník.
Pro pařížskou šlehačku už nemusíte do obchodu, protože ji jednoduše a snadno můžete připravit i doma. Máme pro vás hned dva jednoduché způsoby, ze kterých si můžete vybrat. Příprava je opravdu snadná a zvládne ji i začátečník.
Mohlo by vás zajímat
Příprava pařížské šlehačky
Na přípravu budete potřebovat smetanu ke šlehání, kakao, cukr a čokoládu.
1. způsob přípravy:
- Do hrnce dejte 250 ml tekuté smetany ke šlehání a 350 g moučkového cukru.
- Zahřívejte do té doby, než se ze směsi začne kouřit.
- Poté přidejte 100 g práškového holandského kakaa.
- Důkladně rozkvedlejte a jakmile směs přejde varem, ihned odstavte.
- Po zchladnutí uložte v lednici a nechte tam do druhého dne.
- Druhý den vytáhněte z lednice, nechte trochu povolit a vyšlehejte do husté pěny.
2. způsob přípravy:
- Nasekejte 100 g tmavé čokolády na vaření.
- Do hrnce dejte 250 ml tekuté smetany ke šlehání, zahřívejte do doby, než se z ní začne kouřit, a odstavte.
- Přidejte čokoládu a míchejte do rozpuštění.
- Po rozmíchání nechte zchladnout.
- Uložte do lednice a počkejte do druhého dne.
- Druhý den vytáhněte z lednice, nechte trochu povolit a vyšlehejte do husté pěny.
Možností využití pařížské šlehačky je opravdu hodně, máme pro vás pár tipů na dokonalé dezerty z pařížské šlehačky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Květákový steak
Přidáno před 5 hodinami
Pudinková buchta II
Přidáno před 7 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 13 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 13 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pařížská šlehačka korunuje nejeden zákusek. Připravte si tu nejlepší podle slavné cukrářky Mirky van Gils Slavíkové
Jak pěstovat pastiňák? Podobně jako další kořenovou zeleninu, jen pozor na alergické reakce
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře