Pařížská šlehačka – lehká (výroba)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 891 kJ / 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,88 g |
Tuky | 102,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 319 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do
komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 5. 2017 22:39
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
5. 1. 2015 13:22
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
4. 1. 2015 09:17
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
Tu domacu slahacku som si zabeobachtovala a spojim vyrobu vsetko s vsetkym.
Takze sme to.....mozno....vsetko uz prekonzultovali.
4. 1. 2015 00:26
Rád si tady s každým zalaškuji
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
Ba ne, toto NENÍ krém! Toto je regulérní lehká pařížská šlehačka! Patrně vás pomýlilo to máslo v surovinách. Ale tuku je zde cca 30% což je tolik co v lepší "paříži" Myslím ale, že pokud by se dalo másla min. 2x více, tak by se to už dalo nazvat KRÉM, ale to už by byla jiná pohádka: http://www.toprecepty.cz/recept/41277-parizsky-kre...
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Hoďte, prosím, očko sem: http://www.toprecepty.cz/recept/39819-vyroba-sleha... - z mléka a másla vyrobíte smetanu ke šlehání. Když ji uděláte a zavaříte do ní čokoládu (kakao + cukr) dáte vychladit, tak následně můžete vyšlehat pařížskou šlehačku.
Zde v tomto rcp jsem vlastně spojil dvě operace (1. výroba šlehačky 2. přidání kakaa do horké šlehačky) v jednu jedinou operaci - vše se za horka mixuje zusammen
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Tož tak...
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
3. 1. 2015 08:04
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
3. 1. 2015 02:57
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
2. 1. 2015 23:49
Koukám, že Hella: není připojená..., ta by věděla
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
"lehká" v názvu je terminus technicus pro tento produkt
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
tejaja:
Máte recht, také tak "paříž" dělávám...
Tento rcp vznikl při koketování s výrobou ricotty, šlehačky, mascarpone ze smetany. Jak píše MajaV:
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
alena:
Také máte pravdu... Ale podle vaší "logiky" je asi mimoň každý, kdo peče chleba doma
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
vybusna:
"a este ...ked ide do toho maslo..nemala by to byt skor parizska slahacka ...*tazka*? a nie *lahka*?"
Toho másla, resp. tuku v něm obsaženého, je tolik co ve 30%ní šlehačce, ze které se známým způsobem připravuje lehká paříž.
Asi by šla stejným způsobem udělat i těžká paříž, pokud by se přidal ještě další tuk
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
2. 1. 2015 18:08
2. 1. 2015 16:05
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
2. 1. 2015 15:17
2. 1. 2015 14:43
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
2. 1. 2015 14:17
Ja naozaj nechcem vrtat...len ma to zaujima a rada by som si vypocula viacero nazorov na to.
2. 1. 2015 14:01
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
2. 1. 2015 13:56
![:-// :-//](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/8.png)
2. 1. 2015 13:21
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Nazdavam sa, ze problem spociva v tom, ze neexistuje nejake konecne urcenie co je este krem a co je uz slahacka. Na slovenskej vareche, som s udivom zistila, ze beznou parizskou slahackou (bez masla....vareny slahackovy zaklad, na druhy den vyslahany) plnia tortove korpusy!!!!!!!!!!!!!, alebo rolady.... A nazyvaju tuto slahacku...KREMOM, uplne ma to omracilo. A ked som napisala, ze slahacka sa na plnenie nehodi, pretoze to neudrzi, tak mi odpisali....* ked dam do toho stuzovac, tak nemam s tym problem....a plnim tak uz roky ....a dookola dokola) Vobec si to ani neviem predstavit. Ked zacali byt modne kremy, robene z mascarpone, tak som sa nechala zlakat davom...fakt som neskusena a dokonca som tym plnila mucniky !!!! no uz nikdy v zivote...tento zakusok http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3353 som krajala tesne po naplneni, nechcite vidiet ako napln vyzerala na druhy den...., mala tak pol centimetra a som presvedcena, ze takto isto vyzera aj mucnik plneny len slahackou...nech tam nasypu stuzovaca kolko chcu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 5 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 6 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 8 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 8 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: pařižská šlehačka pařížská šlehačka recept recept na pařížskou šlehačku jak udělat pařížskou šlehačku pařížská šlehačka domácí domaci parizska slehacka pařížská šlehačka z kakaa paříšská šlehačka recept pařížská šlehačka jak se dělá pařížská šlehačka jak vyrobit pařížskou šlehačku výroba domácí šlehačky pariska slehacka pařížská šlehačka z čokolády těžká pařížská šlehačka krém z pařížské šlehačky jak vyrobit šlehačku jak udělat šlehačku recepty pařižska šlehačka paříšská šlehačka recept
Suroviny: mléko, máslo, kakao, cukr krupice
Pařížská šlehačka – lehká (výroba)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D2Yk
17 názorů