Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížská šlehačka – lehká (výroba)

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 1. 2015 23:55

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 891 kJ / 930 kcal
Bílkoviny0,88 g
Tuky102,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do

komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Papaska

4. 5. 2017 21:39

:yes::yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

5. 1. 2015 12:22

opravdu skvělá šlehačka :yes:dělávám ji také tak :-)

vybusna vybusna

4. 1. 2015 08:17

casino: ach soooo:-*:-* Ano pomylilo ma to maslo, nejako nerozmyslam v sirsich suvislostiach :-8
Tu domacu slahacku som si zabeobachtovala a spojim vyrobu vsetko s vsetkym.
Takze sme to.....mozno....vsetko uz prekonzultovali.

casino casino

3. 1. 2015 23:26

vybusna:
Rád si tady s každým zalaškuji:-D Nejraději s moderátorkami:-D:-D Ale pro případ, že si opravdu, ale opravdu neděláte srandu se budu opakovat:
Ba ne, toto NENÍ krém! Toto je regulérní lehká pařížská šlehačka! Patrně vás pomýlilo to máslo v surovinách. Ale tuku je zde cca 30% což je tolik co v lepší "paříži" Myslím ale, že pokud by se dalo másla min. 2x více, tak by se to už dalo nazvat KRÉM, ale to už by byla jiná pohádka: http://www.toprecepty.cz/recept/41277-parizsky-kre... ;-)
Hoďte, prosím, očko sem: http://www.toprecepty.cz/recept/39819-vyroba-sleha... - z mléka a másla vyrobíte smetanu ke šlehání. Když ji uděláte a zavaříte do ní čokoládu (kakao + cukr) dáte vychladit, tak následně můžete vyšlehat pařížskou šlehačku.
Zde v tomto rcp jsem vlastně spojil dvě operace (1. výroba šlehačky 2. přidání kakaa do horké šlehačky) v jednu jedinou operaci - vše se za horka mixuje zusammen :yes:
Tož tak...:-K

zizala zizala (moderátorka)

3. 1. 2015 07:04

casino: Také díky za objasnění, už tomu rozumím lépe :-)

vybusna vybusna

3. 1. 2015 01:57

casino: aha.....tak preto...vdaka za objasnenie. Mala som trochu pochybnosti, zeby bolo vysvetlenie *lahkosti* v jej nazve ;-). Ja si ale aj tak myslim, ze toto nie je slahacka, ale uz krem. Slahacka je podla mojho nazoru to co popisuje tejaja. Hm...kolko hlav tolko nazorov...naozaj sa nechcem hadat, pretoze sa necitim na to sposobila.

casino casino

2. 1. 2015 22:49

zizala: spagetka:
Koukám, že Hella: není připojená..., ta by věděla:-)
"lehká" v názvu je terminus technicus pro tento produkt:-D Naopak "Těžká paříž" je s přidáním ztuženého tuku.

tejaja:
Máte recht, také tak "paříž" dělávám...
Tento rcp vznikl při koketování s výrobou ricotty, šlehačky, mascarpone ze smetany. Jak píše MajaV: :yes: máslo mám doma doforoty v mrazáku a mléko taky doma bývá. Byl to pokus, vyšel úspěšně a znovu, když jsou markety otevřené od nevidím do nevidím, jsem ho nemusel použít, na rozdíl od mascarpone z mléka, které jsem musel dělat zrovna na Silvestra...

alena:
Také máte pravdu... Ale podle vaší "logiky" je asi mimoň každý, kdo peče chleba doma;-) a vy patrně kupujete i linecké těsto, že?:-D:-D:-D

vybusna:
"a este ...ked ide do toho maslo..nemala by to byt skor parizska slahacka ...*tazka*? a nie *lahka*?"
Toho másla, resp. tuku v něm obsaženého, je tolik co ve 30%ní šlehačce, ze které se známým způsobem připravuje lehká paříž.
Asi by šla stejným způsobem udělat i těžká paříž, pokud by se přidal ještě další tuk:-)

zizala zizala (moderátorka)

2. 1. 2015 17:08

Pak bych snad raději volila obrat - snadná výroba. Tímto způsobem jsme někdy taky doma dělali šlehačku, když jsme ji zapomněli koupit. Je to téměř klasická pařížská, na plnění a polévání spíše nevhodná (asi jediná výjimka - pařížský dort).

MajaV

2. 1. 2015 15:05

Výhodu téhle šlehačky bych viděla v tom, že si jí můžu udělat doma i když nemám koupenou šlehačku. Máslo a mléko najdu doma vždy. Za mě :yes:

vybusna vybusna

2. 1. 2015 14:17

spagetka: aha....

spagetka spagetka

2. 1. 2015 13:43

vybusna: casino myslí lehkou na výrobu, ne obsahem surovin ;-);-)

vybusna vybusna

2. 1. 2015 13:17

a este ...ked ide do toho maslo..nemala by to byt skor parizska slahacka ...*tazka*? a nie *lahka*?
Ja naozaj nechcem vrtat...len ma to zaujima a rada by som si vypocula viacero nazorov na to.

tejaja tejaja

2. 1. 2015 13:01

alena: Robíme presne tak ako píšeš, nič viac k tomu netreba. len šľahačkovú smotanu a kakao alebo čokoládu.;-)

alena

2. 1. 2015 12:56

proč tak složitě? stačí vzít šlehačku, rozpustit v ní 50 gr hořké čokolády, přivést SKORO k varu, pak nechat 24 hod. v lednici a je to úžasná pařížská šlehačka. nebo jí prostě koupit už hotovou. u vás nevidím žádné vylepšení nebo skvělý nápad.:-//

vybusna vybusna

2. 1. 2015 12:21

casino: pytam sa preto, ze do tohto kremu davate aj maslo....Ja do parizskej slahacky maslo nedavam , tak som bola ozaj tak trochu zmatena ;-)
Nazdavam sa, ze problem spociva v tom, ze neexistuje nejake konecne urcenie co je este krem a co je uz slahacka. Na slovenskej vareche, som s udivom zistila, ze beznou parizskou slahackou (bez masla....vareny slahackovy zaklad, na druhy den vyslahany) plnia tortove korpusy!!!!!!!!!!!!!, alebo rolady.... A nazyvaju tuto slahacku...KREMOM, uplne ma to omracilo. A ked som napisala, ze slahacka sa na plnenie nehodi, pretoze to neudrzi, tak mi odpisali....* ked dam do toho stuzovac, tak nemam s tym problem....a plnim tak uz roky ....a dookola dokola) Vobec si to ani neviem predstavit. Ked zacali byt modne kremy, robene z mascarpone, tak som sa nechala zlakat davom...fakt som neskusena a dokonca som tym plnila mucniky !!!! no uz nikdy v zivote...tento zakusok http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3353 som krajala tesne po naplneni, nechcite vidiet ako napln vyzerala na druhy den...., mala tak pol centimetra a som presvedcena, ze takto isto vyzera aj mucnik plneny len slahackou...nech tam nasypu stuzovaca kolko chcu.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pařižská šlehačka pařížská šlehačka recept recept na pařížskou šlehačku jak udělat pařížskou šlehačku pařížská šlehačka domácí domaci parizska slehacka pařížská šlehačka z kakaa paříšská šlehačka recept pařížská šlehačka jak se dělá pařížská šlehačka jak vyrobit pařížskou šlehačku výroba domácí šlehačky pariska slehacka pařížská šlehačka z čokolády těžká pařížská šlehačka krém z pařížské šlehačky jak vyrobit šlehačku jak udělat šlehačku recepty pařižska šlehačka paříšská šlehačka recept

Suroviny: mléko, máslo, kakao, cukr krupice

TopRecepty.cz

Pařížská šlehačka – lehká (výroba)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D2Yk