Pečené brambory na másle vonící česnekem a bylinkami: Připravte je podle videonávodu
Variace bramborových lupínků je velmi snadná a přitom chutná přímo neskutečně. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása; pro tuto úpravu brambor to rozhodně platí. Voní máslem a česnekem, samy kloužou do břicha a zasytí stejně jako masité jídlo.
Na tyto pečené brambory jsou nejlepší brambory střední a větší velikosti, ale pokud jiné nemáte, poslouží i ty menší. Při přípravě je důležité pečlivé nakrojení, ale to hravě zvládne i začátečník. Chcete-li, použijte na závěr nějaké bylinky, ale nutné to není.
Jak na pečené bramborové lupínky
Je to skutečně snadné a rychlé.
- Bramboru položíme na dvě čínské hůlky a nakrájíme ji na tenké plátky. Hůlky vytvoří hranici zářezu a nedovolí, abychom bramboru úplně přeřízli.
- Všechny nakrájené brambory dáme do pekáče, zastříkneme je olejem a upečeme.
- Do rozpuštěného másla nastrouháme česnek a hotovou směsí bohatě potřeme upečené brambory. Zajedeme pokud možno mezi všechny lupínky.
- Nyní můžeme přidat bylinky na provonění a brambory znovu dáme do trouby.
Věříme, že si tuto úpravu brambor zamilujete.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 14 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 21 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 22 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 23 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Přečtěte si Zobrazit více
Radim dělá zálivky na saláty z fermentovaných rajčat: Propašovat se tam dá cokoliv, ale správný olej vytvoří symfonii
Jak používat bylinky na dochucení: Čerstvé dovedou pokrm k dokonalosti
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Komentáře