Jak používat bylinky na dochucení: Čerstvé dovedou pokrm k dokonalosti
V dnešní době, kdy máme téměř vše na dosah, je naprosto snadné mít sušené i čerstvé bylinky neustále po ruce. Neslouží pouze k dochucení pokrmů, ale také k jejich zdobení před servírováním. Jak využít celý jejich potenciál?
Bylinky jsou nedílnou součástí každého vaření. Pomalu ale jistě se vracíme k naší přirozenosti, kdy opouštíme umělá dochucovadla a bylinky opět nachází místo v našich kuchyních. Pěstovat je lze na parapetu, na terasách i zahradách.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dochucovat pomocí bylinek
Poradíme vám, jak správně bylinky použít, abyste je využili naplno:
- Řekněte stop sušeným bylinkám, máte-li byť sebemenší možnost mít doma bylinky čerstvé. Sušené bylinky nedodají pokrmu tolik chtěné chuti a vůně. Před použitím těch sušených je promněte mezi prsty, aby lépe uvolnily své aroma.
- Měkké bylinky přidávejte do pokrmů až k úplnému konci tepelné úpravy, aby se nerozvařily. Tím by ztratily i chuť a vůni. Naopak tvrdé bylinky je potřeba řádně povařit, aby uvolnily aroma.
- Celé koření (např. pepř, nové koření, bobkový list) je nutno před mixováním polévek či omáček vyjmout, pokud by tam nějaké zůstalo, může znehodnotit celý pokrm. Předejít tomu můžete i použitím sáčků na koření.
Sušené bylinky a koření skladujte v temnu a ve vzduchotěsných nádobách, aby si zachovaly svou barvu i aroma. Vyzkoušejte rump steak v bylinkách podle našeho videoreceptu, rozhodně neprohloupíte. Přejeme vám dobrou chuť.
Komentáře