Recepty africké kuchyně – kontinent rozmanitých chutí
Africká kuchyně podléhá mnoha různým vlivům, a tak můžete v každé části tohoto kontinentu ochutnat něco docela jiného. Na severu Afriky žije hodně Arabů, proto je i zdejší gastronomie ovlivněna jejich chutěmi. Kuskus, šavarma, falafel a z koření šafrán nebo směs ras el-Hanout jsou zde zcela běžné.
V subsaharské Africe je nejkonzumovanější věcí fufu, tenká, chuťově nevýrazná placka z kukuřičné mouky, která se jí jako příloha. Tradiční jídla v jednotlivých státech se pak liší podle toho, co se u nich urodí; například pro Nigérii jsou typické batáty neboli sladké brambory. V celé oblasti se hodně pije palmové víno.
Napadlo by vás, že i v Africe byste si mohli dát vídeňský řízek a pivo? Určitě to platí o Namibii, která bývala německou kolonií, a je tedy kuchyní našich sousedů velmi ovlivněná. V Jihoafrické republice se hodně griluje, místní specialitou je ale také sušené kořeněné maso zvané biltong. V Africe jsou rovněž zvyklí jíst housenky, červy a třeba i sušené kravské kůže. Jakkoliv podivně to zní, všechno je lepší, než umřít hlady.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí marshmallow
Přidáno před 47 sekundami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 17 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 17 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 23 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přečtěte si Zobrazit více
Divokou kachnu s sebou? Vykopávky antického fast foodu odhalily chutě starých Římanů
Snídaňová miska plná živin: Smoothie bowls jsou něco mezi kaší a nápojem. Jak je správně připravit?
Těstoviny jako z pořadu Prostřeno: Jak dlouho je vařit, aby byly vynikající, a co znamená al dente?