Kuřecí tažín s máslovou rýží
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 18 591 kJ / 4 443 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 392,14 g |
Tuky | 278,23 g |
Vláknina | 19,75 g |
Cholesterol | 821 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 3,70 g |
Sacharidy | 84,02 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj-Leták Albert Supermarket
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 12. 2014 10:13
30. 12. 2014 00:48
To jsou ale dva okruhy otázek:
1. tagine recept
Levantinské kuchyni moc neholduji (s výjimkou židovské), myslím si ale, že tento rcp by bylo lze nazvat tagine snad podle použitých surovin, ale ne podle způsobu přípravy. Tou níže zmíněnou poklicí jsem to chtěl pouze kulantně naznačit…
2. tagine nádoba
Poučnou debatu na dané téma jsem už zažil tady: http://www.labuznik.cz/diskuse/tajin-pouzivate-434...
29. 12. 2014 22:52
Ja som tú nádobu videl, ale uz si celkom isto nepamätám, ci tá kuželovitá cast nie je hore otvorená.
29. 12. 2014 22:48
Neviem odpovedat na Vasu otázku. Predpokladám, ze ak sa táto nádoba na varenie pouzíva, zrejme jej vlastnosti sa nedajú dosiahnut v inej, aj ked velmi dobre uzavretej. Pravdepodobne to nie je problém "hermeticky" uzavretej nádoby, pretoze v uvedených krajinách pouzívajú aj nádoby kovové, pouzívané aj v iných krajinách (Európa, Amerika atd.) a predsa na tento druh prípravy (existuje mnozstvo receptov) pouzívajú tajine.
Napríklad na prípravu couscousu majú tiez svoju specifickú nádobu (u nás nazývanú couscousier). My pouzívame uz couscous predvarený a len ho zalejeme horúcou vodou...
Takze hoci recept nie je pripravovaný v "autentickej" nádobe, to este neznamená, ze sa mu aspon ciastocne (alebo viacej) nepodobá.
27. 12. 2014 01:30
27. 12. 2014 01:16
No, ono kdyby se v postupu při tepelné úpravě pokrmu použitá pánev zadeklovala byť i obyčejnou poklicí, tak by se jídlo snad tajine zovati mohlo, či ne?
Jen pro ilustraci wocogo přidán obrázek, který na případné přání autorky rcp nechám zmizeti
26. 12. 2014 22:16
26. 12. 2014 21:35
29. 7. 2014 21:35
27. 7. 2014 10:01
26. 7. 2014 22:32
26. 7. 2014 22:00
26. 7. 2014 18:57
26. 7. 2014 17:28
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 8 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 41 minutami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 1 hodinou
Lososová frittata
Moanka uvařila před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 3 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ovocné kůže jsou zdravé a trvanlivé. Z velké úrody ovoce si připravte skvělé mlsání
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: tažín hrnec na tazin tažín recept nádoba na tažin kuřecí s rýží tažín nádoba tažín recepty recept na tazin recepty tažin rýže na másle hrnec tažin kuřecí k rýži vaření v tažínu recepty na tazin krůtí tažin máslová rýže kuřecí stehna s citronovou rýží priprava tazinu kuřecí tažín s olivami tažin z krůtího masa
Suroviny: paličky kuřecí, kuřecí stehenní řízky, sůl, pepř, olej olivový, máslo, cibule, kmín mletý, koriandr sušený, skořice, zázvor mletý, pyré rajčatové, vývar kuřecí, meruňky sušené, koriandr čerstvý
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVVp
14 názorů