Sušení - pro voňavé zásoby s vitaminy
Sušilo se patrně už v pravěku. Sušení je totiž praktické a nasušené zásoby při vhodném skladování vydrží opravdu dlouho. A navíc si do značné míry udrží své barvy, vůně, chutě a dokonce i výživnost. Podomácku sušené ovoce navíc neobsahuje oxid siřičitý, kterým je konzervována většina sušeného ovoce na pultech obchodů, a který mnohdy způsobuje trávicí potíže.
Sušit se dá opravdu všechno: zelenina, ovoce, houby i maso. A samozřejmě bylinky. A navíc už není třeba sušit starým způsobem, když je na trhu takové množství kvalitních sušiček. Stačí si jen vybrat a pustit se do toho. Chytrým způsobem zpracujete přebytky úrody a pro sebe i rodinu připravíte skladné a výživné svačinky (nejen) na cesty.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Zpěvák Freddie Mercury miloval indickou kuchyni a nejvíc si oblíbil tento britský slaný koláč s masem
Redakce v akci: Pekli jsme jahodové indiánky pod vedením Josefa Maršálka. Máme recept a víme, jak správně připravit krém
Trochu „opilá“ limonáda: Chlebový kvas zažene žízeň, osvěží a hlavu vám nezamotá. Takhle jej připravíte doma