Pokročilé recepty krok za krokem: Poctivé knedlíky, domácí povidla i vlastní pečivo
Nedá se nic dělat - domácí rohlíček s vlastním džemem a třeba i máslem je zkrátka mnohem chutnější snídaně, než ta z kupovaných věcí. Při domácí výrobě máte jistotu, že sami sebe a své blízké neošidíte, navíc vám to umožňuje vařit a péct s perfektním přehledem o tom, co výsledná chuťovka skutečně obsahuje. Žádné náhražky, žádná chemie, jen to dobré. Ale připravit dokonalý knedlík, upéct perfektní domácí chléb nebo vyrobit marmeládu z úrody z vlastní zahrádky, to není jen tak. Může to být těžké nejen pro začínající kuchaře; ani zruční kuchtíci nejsou neomylní.
Platí ovšem, že všechno je jednou poprvé a žádný učený z nebe nespadl. Chcete-li se pustit do náročnějších receptů, dodržujte několik základních rad. Najděte si recept, který se vám líbí a vyhovuje vám svou formulací i z hladiska surovin. Ujistěte se, že máte vše potřebné a v dostatečném množství. V den přípravy receptu si na vyhraďte dostatek času, abyste se zbytečně nestresovali. Jednotlivé suroviny si důkladně odvažte či odměřte a připravte předem na pracovní plochu. Pak už stačí podle návodu vše patřičně smíchat. Dodržujte přesně, co stojí v receptu a kreativitu si nechte na další pokusy, kdy se už budete cítit jistější. Hlavně pamatujte, že chybami se člověk učí!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
Jak a kdy správně odmrazit mrazák? Určitě v zimě. Nejdůležitější je totiž rychlost a správné uchování zmražených potravin
Hitem internetu je květákový steak s rajčaty a mozzarellou: Chutná skoro jako pizza, ale je mnohem zdravější
Pasta a basta: Vařte těstoviny jako Ital a už nikdy nebude chtít jiné!