Nejoblíbenější recepty z růžičkové kapusty. Proč je nejlepší v zimě?
Růžičková kapusta je zajímavá tím, že ji můžeme na zahradu chodit sklízet i v zimě. Stačí utrhnout několik růžiček a už máme co vařit. Je skvělá do polévek, dušených a zapékaných pokrmů i jako základ chutných karbanátků.
Sklizeň kapusty
Mohlo by vás zajímat
Polévky
Růžičková kapusta je velmi zdravá a vhodná pro časté využití v kuchyni. Polévkám dává dobrou chuť a působí v nich atraktivně. Vaříme ji s dalšími druhy zeleniny, které pěkně barevně doplňuje. Pokud z ní připravíme krémovou polévku, pochutnají si i ti, pro které jsou růžičky méně lákavé.
Hlavní jídla
Růžičkovou kapustu využijeme jako obyčejnou kapustu nebo kadeřávek - dusíme, smažíme a zapékáme ji. Růžičky můžeme ponechat vcelku, nebo rozdělit na menší části. Doplníme je další zeleninou, obvykle cibulkou a česnekem. Velmi dobře chutnají zapečené s bramborami. Sýrovo-vaječnou horní vrstvu obvykle přidáváme až po krátkém zapečení.
Karbanátky
Kapustu nejprve krátce povaříme a pak jemně nakrájíme nebo pomixujeme. Přidáme jemně pokrájenou cibulku, prolisovaný česnek, vajíčka a strouhanku. Kdo chce, přidá maso, uzeninu, luštěniny, Hrašku nebo strouhaný uzený sýr. Ochucené a usmažené karbanátky jsou velmi chutné.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší zelenina na hubnutí je růžičková kapusta! Zatočí s kily navíc a posílí imunitu
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Komentáře