Znáte francouzský sendvič pan bagnat? Variace salátu v bagetě vás možná překvapí!
16. 5. 2021 Historie a zajímavosti
Milujete sendviče, ale raději byste si možná dali salát… Nebo se nemůžete rozhodnout? Co takhle salát v sendviči? Zkuste tuhle variantu a na pikniky už nebudete nikdy brát nic jiného.
Seznamte se - pan bagnat
Speciální sendvič pochází, podle knihy The Gourmet Cookbook: More Than 1000 Recipes, z oblasti kolem francouzského města Nice. Jde vlastně o bagetu, která je naplněná tradičním nicejským salátem. Původně se tak měl zužitkovat starší chléb. Ale to není všechno. Podle webu Simplyrecipes.com nejde jen tak o ledajaký suchý sendvič naplněný salátem. Příprava je trochu složitější, možná i malinko zvláštní, ale výsledek vás ohromí.
Mohlo by vás zajímat
Jak na to
Na sendvič pan bagnat potřebujete nejlépe klasickou francouzskou bagetu, kterou vydlabete, pokropíte olejem a dovnitř dáte salát Nicoise, nebo případně i jiný salát s tuňákem, vejci, ančovičkami a olivami. Náplň by měla být šťavnatá, protože právě její šťavnatost dodá chuť celému sendviči. Po naplnění se totiž bageta zabalí, zatíží a konzumuje až nejdříve za 4 hodiny nebo klidně druhý den, jakmile se všechny chutě pořádně rozloží a propojí.
Mohlo by vás zajímat
Co dát dovnitř
Jak už jsme psali, náplň do sendviče Pan bagnat je tradičně salát Nicoise, ovšem nemusí to tak být vždycky. Skvělý sendvič vyrobíte také s náplní z vajíček a tuňáka nebo ve vegetariánské verzi z rajčat a mozarelly. Zásadní vždycky je, aby byla náplň dostatečně „mokrá“ a dobře ochucená. Sendvič po odležení nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Zahušťování polévek, omáček a zeleninových jídel: Z více možností si vybere úplně každý
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 3 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 16 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí