Bageta z domácí pekárny

innael Kuchařka: innael

2 ks Domácí pekárna 22 názorů

Suroviny

150 ml vody
200 ml mléka
3 lžíce oleje
200 g polohrubé mouky
100 g žitné mouky celozrnné
200 g grahamové mouky
1 lžička soli
1 lžička kmínu
1/2 kostky droždí
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "Těsto".

  2. Po vykynutí z těsta vyválíme 2 bagety a necháme ještě asi 10 minut kynout na pečicím papíru na plechu.

  3. Potom bagety na několika místech trochu nařízneme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme třeba sezamovým semínkem, kmínem, mákem...

  4. Pečeme asi 20 minut na 200 stupňů.

Poznámka

Klidně můžete použít jenom polohrubou mouku nebo experimentovat a zkusit nějakou jinou :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bageta z domácí pekárny

  • petra petra(neregistrovaná)

    tak už se pečou v domácí pekárně
    dala jsem to na 20minut..mam ty formičky na bagetky
    tak jsem zvědava..:-)

    Odpovědět

  • innael innael(autorka receptu)

    Ahoj Katko, já jsem ty bagety pekla cca 20 minut (záleží na troubě, čas se může trošku lišit). I těch 55 minut se mi zdá dost - neměla jsi nastavenou jinou teplotu? Jinak netuším, čím to může být :-(. Snad se příště povedou :-K

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Ahoj, dnes jsem poprvé pekla domácí bagetky v nové domácí pekárně, těsto v pohodě nakynulo, ale místo doporučených 55 minut jsem je pekla 90 minut a to byly teprve jemně zlatavé....nevím, jestli jsem tu dobu přehnala, ale jaksi nešly ani rozříznout :D vevnitř jsou krásně udělané, ale ta kurka je tvrdá jak kámen...je to tou delší dobou pečení? Mně se zdály strašně světlé po těch 55 minutách :(

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    EL: program Těsto trvá přibližně 1:50 h;-)

    Odpovědět

  • EL EL(neregistrovaný)

    Zdravím, prosím o radu, jak dlouho vám pracuje program Těsto ?? já mam jiný typ pekárny a tak si nejsém jistá jestli to bude dobře :-//

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    danillenka: nevim, jestli se sem neregistrovaná Božka vrátí - tak pokud zatim přijmeš mou odpověď :-) - chlebová mouka je tmavší, než hladká, ale zas hodně jemnější, než většina celozrnných. Už z názvu vyplývá, že z ní pečou hlavně chleba, ale já ji ráda přidavám i do ostatniho slaného pečiva, je pak takové příjemně pevnější (není to jako rohlík - prázdná "vata").
    Koupíš ji určitě v každém supermarketu a k dostání je i ve Zdravých výživách ;-)

    Odpovědět

  • danillenka danillenka(neregistrovaná)

    Božka: Dostala jsem darem domácí pekárnu. Sháním recepty na chleba..jsem nezkušená a tak, prosím, poraďte mi, co je to ta "chlebová mouka" ? Je to nějaká směs? Ten pojem "chlebová" mě mate. Poradíte? Děkuji Danill

    Odpovědět

  • piskota piskota

    :yes::yes::yes: Dnes opět peču, nechala jsem na plechu kynout cca 30 minut, nádherně naběhly a už jsou v troubě :-).

    Odpovědět

  • innael innael(autorka receptu)

    Piskota :-K krásné bagetky :yes:

    Odpovědět

  • piskota piskota

    Právě jsem dopekla, udělala jsem tři menší rohlíko-bagety a dovoluji si přidat fotečku :-) a děkuji za bezvadný receptík :-) :-K

    Odpovědět

  • Dodina Dodina(neregistrovaná)

    Díky za receptík,dneska určitě vyzkouším,zkusím udělat s ní houstičky.A s moukou budu experimentovat, to já ráda:-p ,
    mám pohankovou, chlebovou a pšen.žitnou.:-)

    Odpovědět

  • innael innael(autorka receptu)

    Děkuji :-K

    Odpovědět

  • Sharka Sharka

    jednoduše: MŇAM! :-p neměla jsem pečivo, tak jsme vše naházela do pekárny, pak jen upekla a paráda! Dávám bodík a do oblíbených :)

    Odpovědět

  • Božka Božka(neregistrovaná)

    andakomar: výborný recept!!!!výborná bageta!!!dala jsem chlebovou mouku místo grahamové,a bagetky byly perfektní.:-)):yes:

    Odpovědět

  • andakomar andakomar

    místo polohrubé mouky dávám špaldovou, jsou dobré

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: bagetky z domaci pekarny domácí bagetky recept domácí bagetky recept na domácí bagetky bageta recept domácí pekárna moulinex recepty domácí pekárna recepty pekárna moulinex recepty recepty domácí pekarna moulinex pečení baget v pekárně domácí bagetka bagetky z pekarny domaci pekarna bagetky recepty na domaci bagetky bagety recept recept bageta těsto na bagety do pekárny nejlepší recept na domácí celozrnné bagety domácí celozrnné bagety grahamove bagety recept

Zapomněl/a jsem heslo