Expertka radí, jak doma nejlépe uchovat chleba: Osvědčila se mi kombinace bavlněné utěrky a mikrotenového sáčku, říká
24. 8. 2023 Ostatní
Klasický poctivý český chleba má většina z nás na talíři denně. Jenže někdy se stane, že bochník rychle ztvrdne, nebo naopak předčasně zplesniví či okorá. Máte-li doma kvalitní pecen, tohle by se stát nemělo. Jak tomu předejít, radí pro Toprecepty.cz komisařka soutěže Chléb roku 2023 a zkušená pekařská technoložka Hana Nykodymová.
Poctivý český chléb
Jak už jsme psali v našem předchozím článku, v posledních letech se nabídka chleba na pultech obchodů a pekáren značně rozšířila. Pekárny kolem nás všude navíc rostou jak houby po dešti a kvalita bochníků stoupá.
Ruku v ruce s tím ale stoupá i cena chleba a tak za jeden křupavý pecen dáte třeba v pražské pekárně Praktika i 150 korun (chléb z červené pšenice, pozn. red.). Obecně se průměrná cena v Praze za řemeslný chléb pohybuje průměrně kolem 110 Kč za kilogram.
Ale právě proto je důležité vědět, jak o chleba doma pečovat. Když už totiž koupíte skutečně dobrý bochník (jak poznat dobrý chleba jsme psali zde), byla by škoda nechat ho doma ztvrdnout nebo okorat.
Mohlo by vás zajímat
Jak správně skladovat chléb
Speciální sáčky
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Skromná kuchyně: Jak udělat z tvrdého chleba opět čerstvý a křupavý? Stačí voda a alobal!
Jak poznat v obchodě kvalitní chleba? Všímejte si barvy bochníku, pevnosti kůrky i pružnosti střídky, říká expertka Hana Nykodymová
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 20 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Chléb ze špaldové a žitné mouky: Poradíme vám s postupem a jiný už chtít nebudete