Halušky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 310 kJ / 1 508 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,31 g |
Tuky | 97,94 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 346 mg |
Sodík | 2,06 g |
Sůl | 4,98 g |
Sacharidy | 113,11 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 4. 2020 16:48
Dajda: Akosi som prehliadla. Díky.
25. 4. 2020 16:47
Eja57: Díky.
25. 4. 2020 16:15
tejaja: Eja 57 Ti to už prozradila!
25. 4. 2020 15:07
Dajda: nie, našepkaj.
25. 4. 2020 14:15
Dajda: myslíš podpatek?
25. 4. 2020 14:08
tejaja: A co je kramflek mimo kulinářskou oblast, Terezko, víš?
25. 4. 2020 13:33
Dajda: jé, a ja som koľkokrát rozmýšľala, čo sú to kramfleky a nikdy ma nenapadlo sa niekoho opýtať alebo pohľadať na nete. Díky za vysvetlenie.
U nás sa aj na rezance s makom povie halušky s makom, aj keď to nie sú halušky, ale každému je jasné, čo sa myslí. Je to vec krajových zvyklostí, netreba si s tým lámať hlavu, každý vie, o čo ide.
U nás sa aj na rezance s makom povie halušky s makom, aj keď to nie sú halušky, ale každému je jasné, čo sa myslí. Je to vec krajových zvyklostí, netreba si s tým lámať hlavu, každý vie, o čo ide.
25. 4. 2020 13:03
Dajda: A ve Slezsku, obzvlášť na Jablunkovsku, to jsou stryki. A je ještě více různých názvů.
25. 4. 2020 11:03
tejaja: V Čechách máme především spoutu názvů pro jiný tradiční pokrm z brambor, a to bramboráky: v jižních Čechách je to cmunda, v Podkrkonoší sejkory, u nás na Pardubicku se jim říkalo kramfleky nebo dokonce smrazky (nebo zmrazky - je to opravdu hovorový výraz, tak nevím, jak se to píše).
25. 4. 2020 10:33
casino: No když jsou s brynzou a zelím a k tomu střapaté od brambor.......
25. 4. 2020 10:32
casino: Jsou střapaté, jak z nich trčí ty kousky nastrouhaných brambor! Ostatní jsou halušky, nočky, nokerle a jiné krajové nářečové názvy. Bylo mi vysvětleno. Prý, když jsou s brynzou a zelím, tak jedině strapačky, tvrdí manžel!
25. 4. 2020 09:15
No, já mám "strapačky" zafixované jako halušky se zelím (a se špekem)
25. 4. 2020 08:15
Merylas: Nooo, čirinu by som za smerodajnú nepovažovala. Je to skutočne to isté, ide o rozdielny názov, kde ako sa v jednotlivých častiach Slovenska používa. Krajových názvov na halušky je veľa... halušky, čuse, glgačke, hičkoše, nočky, strapačky, trepanky ... Takže si s tým netráp hlavu, aj v Čechách sa to isté jedlo nazýva v rôznych oblastiach rôzne.
Podstatné je to, že s sú výborné.
Podstatné je to, že s sú výborné.
24. 4. 2020 21:45
Tak já jsem z toho jelen taky. Mám kuchařku od Ireny Košíkové (Čiriny), píše o sobě, že je původem Maďarka. A ve své kuchařce má dva recepty. Jeden na halušky s brynzou a druhý na strapačky (se zelím). Recept na halušky a strapačky je úplně stejný, ze syrových brambor + vejce + polohr. mouka a sůl. A doslova píše: "Obměnou bryndzových halušek je varianta se zelím, která se jmenuje strapačky.
24. 4. 2020 21:16
magdalenka má pravdu, či halušky alebo strapačky...je to to isté. U nás na Šariši sú to trepanky. U nás sa halušky dávajú aj do polievky z bravčového mäsa, kostí: https://www.toprecepty.cz/recept/2833-polevka-z-ve...
A tie prílohové z múky sú noky, nokerle. https://www.toprecepty.cz/recept/6518-nokerle-noky...
A tie prílohové z múky sú noky, nokerle. https://www.toprecepty.cz/recept/6518-nokerle-noky...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Rychlý výborný hráškový krém
jiri petrasek uvařila před 3 minutami
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 23 minutami
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 47 minutami
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 1 hodinou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 2 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 2 hodinami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 2 hodinami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí hrníčkový perník: Vláčný a voňavý je díky vlašským ořechům i koření. Jednoduchý moučník je brzy na stole
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Halušky lze tvarovat několika způsoby podle možností a zkušeností. Nabízíme video se třemi možnostmi tvarování
Další recepty
Tématické fráze: halušky recept halušky recept na halušky halušky z mouky rychlé halušky recept halusky recept na halušky z mouky halušky z mouky recept halušky recepty top recepty halušky halušky top recepty haluzky moučné halušky hrníčkove halušky recepty halušky halušky rychle recepty na halušky halusky s mouky hrníčková kuchařka- halušky hrníčková kuchařka halušky
Suroviny: slanina anglická, sýr tavený, mléko, voda, mouka polohrubá, vejce, sůl
Halušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vq1
31 názorů