Halušky s brynzou

www.toprecepty.cz Kuchař:

Bezmasá jídla 39 názorů

514

Suroviny

800 g syrových brambor
250 g hladké mouky
1 vejce
250 g brynzy
250 g kysané smetany
150 g uzené slaniny
svazek petrželky kudrnky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem, osolíme.

  2. Těsto má mít polohustou konzistenci (nesmí téct), aby šlo dobře propasírovat skrz "nokové" síto.

  3. Halušky zaváříme do vroucí osolené vody, jakmile vyplavou na povrch, jsou vařené. Ihned je scedíme a promícháme s kysanou smetanou a nadrobenou brynzou.

  4. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky a na pánvi vypečeme dokřupava.

Poznámka

Halušky podáváme posypané slaninou a sekanou petrželkou kudrnkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Halušky s brynzou

  • luciehutt luciehutt

    Dělala jsem dvojnásobné množství těsta. Jedna půlka s letní brynzou a druhá se zelím.. a teda fakt mňamka <3 :yes:

    Odpovědět

  • vanilka70 vanilka70

    Barbora:jo také mám ráda se zelím ale s tou zakysanou a domácím špekem to nemá chybu lépe to do vás padá :-p:-8:yes:

    Odpovědět

  • vanilka70 vanilka70

    Danekole:tak tak mám je raději se zelím a přesně ták žádný z pytlíku pěkně z brambor akorát já dávám hrubou nebo polohrubou oproti tomuto recetu ale miluji je spíš ze zelím ale je to prostě mnamka veliká pro milovníky růzejch mišmašů jak tomu říkáme doma :-p;-):yes:

    Odpovědět

  • Danekole Danekole

    Dnes budou na oběd :) Bryndzu máme přímo ze Slovenska, slaninu domácí. To bude mňamka, není nad poctivě nastrouhané brambory než ze sáčku ;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Barbora Barbora(neregistrovaná)

    Svazek petrželky, kysaná smetana? To nejsou halušky s brynzou,to snad namyslíte vážně, takhle kazit recepty a ještě se s tím chlubit, to máte odvahu.Nekazte něco, co samo o sobě je někde národní jídlo, radši si dělejte se zelím.No ostuda jako svět;-(:no:

    Odpovědět

  • s. s.(neregistrovaný)

    Bezmasa jidla= uzena slanina.

    Odpovědět

  • a a(neregistrovaná)

  • Alexiss Alexiss

    savlinka:krásný talíř,my to máme rádi zamíchané všechno dohromady,i když to pak vypadá,jako by to už někdo jedl :-D

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    Tak i u nás dnes po dlouhé době byli halušky;-)dávám fotečku

    Odpovědět

  • Silvie Silvie(neregistrovaný)

    Tak bych chtěla poděkovat za tento výborný a děsně jednoduchý receptík na moje oblíbené halušky! Netušila jsem, že je to tak rychlé! Boule za ušima jsem měla pořádný:-p!
    :yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    smoulinka:Halušky jsou vynikající.Dokonce se někde bramboráku říká halušky.;-) Jo a když jsou bez brambor ,tak tomu říkáme noky,tedy u nás(mouka,vejce).Dávám je třeba někdy do bramboračky nebo buřtgulášku.Bohatě stačí k obědu.;-);-)
    Ježiš,Rebi nečti.:-)) Stejně, kam se všude dá nacpat nok viď?:-D:-D

    Odpovědět

  • smoulinka smoulinka

    super recept, všude maj bez brambor! :yes::-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    brisel:Nejsem autor, ale u nás se z uvedeného množství nají cca 5 lidí.Halušky jsou díky bryndze a slanině hodně syté.

    Odpovědět

  • brisel brisel

    prosím pro kolik osob je uvedené množství?

    Odpovědět

  • Jirta Jirta(neregistrovaná)

    Devcata ja chytil takovou slynu ze si ty halusky taky udelam:-p:-8

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo