

Halušky s brynzou
Suroviny
- 800 g syrových brambor
- 250 g hladké mouky
- 1 vejce
- 250 g brynzy
- 250 g kysané smetany
- 150 g uzené slaniny
- svazek petrželky kudrnky
- sůl
Postup přípravy receptu
Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem, osolíme.
Těsto má mít polohustou konzistenci (nesmí téct), aby šlo dobře propasírovat skrz "nokové" síto.
Halušky zaváříme do vroucí osolené vody, jakmile vyplavou na povrch, jsou vařené. Ihned je scedíme a promícháme s kysanou smetanou a nadrobenou brynzou.
Slaninu nakrájíme na jemné kostičky a na pánvi vypečeme dokřupava.
Poznámka od kuchařky
Halušky podáváme posypané slaninou a sekanou petrželkou kudrnkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Halušky s brynzou
-
Dělám bez vejce,dávám polohr.mouku a říkáme tomu střapačky
-
Dělala jsem dvojnásobné množství těsta. Jedna půlka s letní brynzou a druhá se zelím.. a teda fakt mňamka
-
Barbora:jo také mám ráda se zelím ale s tou zakysanou a domácím špekem to nemá chybu lépe to do vás padá
-
Danekole:tak tak mám je raději se zelím a přesně ták žádný z pytlíku pěkně z brambor akorát já dávám hrubou nebo polohrubou oproti tomuto recetu ale miluji je spíš ze zelím ale je to prostě mnamka veliká pro milovníky růzejch mišmašů jak tomu říkáme doma
-
Dnes budou na oběd :) Bryndzu máme přímo ze Slovenska, slaninu domácí. To bude mňamka, není nad poctivě nastrouhané brambory než ze sáčku
-
Svazek petrželky, kysaná smetana? To nejsou halušky s brynzou,to snad namyslíte vážně, takhle kazit recepty a ještě se s tím chlubit, to máte odvahu.Nekazte něco, co samo o sobě je někde národní jídlo, radši si dělejte se zelím.No ostuda jako svět
-
Bezmasa jidla= uzena slanina.
-
-
savlinka:krásný talíř,my to máme rádi zamíchané všechno dohromady,i když to pak vypadá,jako by to už někdo jedl
-
Tak i u nás dnes po dlouhé době byli halušky
dávám fotečku
-
Tak bych chtěla poděkovat za tento výborný a děsně jednoduchý receptík na moje oblíbené halušky! Netušila jsem, že je to tak rychlé! Boule za ušima jsem měla pořádný
!
-
smoulinka:Halušky jsou vynikající.Dokonce se někde bramboráku říká halušky.
Jo a když jsou bez brambor ,tak tomu říkáme noky,tedy u nás(mouka,vejce).Dávám je třeba někdy do bramboračky nebo buřtgulášku.Bohatě stačí k obědu.
Ježiš,Rebi nečti.Stejně, kam se všude dá nacpat nok viď?
-
super recept, všude maj bez brambor!
-
brisel:Nejsem autor, ale u nás se z uvedeného množství nají cca 5 lidí.Halušky jsou díky bryndze a slanině hodně syté.
-
prosím pro kolik osob je uvedené množství?