Houbová omáčka se smetanovou záklechtkou
Jemná a krémová houbová omáčka je zahuštěná smetanou a troškou mouky a dochucená jen solí a pepřem. Díky tomu vynikne pravá chuť a vůně hub. Hotovou omáčku podáváme s brambory a zastřenými vejci.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 484 kJ / 1 789 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,25 g |
Tuky | 151,80 g |
Vláknina | 36,90 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 54,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Omáčku také můžeme těsně před koncem vaření mírně okyselit a osladit. Já to u této verze nedělám. Nechci posunout tu hříbkovou chuť do pozadí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 11. 2017 18:24
1. 11. 2017 12:01
24. 10. 2017 18:18
24. 10. 2017 16:36
24. 10. 2017 13:42
23. 10. 2017 20:08
23. 10. 2017 19:49
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 37 minutami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 1 hodinou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 2 hodinami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Škola vaření: Jak na perfektní hladkou jíšku, co je to záklechtka a kam použít zásmažku nebo zápražku
7 oblíbených receptů z čerstvých hub. Houby sbíráme od konce jara až do prvních mrazíků, ale houbová jídla vaříme celý rok
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: houbová smetanová omáčka smetanova houbová omáčka nejlepší smetanová houbová omáčka houbová omáčka houbova omacka smetanova houbova omacka smetanova houby se smetanovou omáčkou smetanová houbová omáčka recept nejlepší houbová omáčka smetanova omáčka s houbami recept na smetanovou houbovou omáčku houbová omáčka recept houbova smetanova omacka recept houbová omáčka z čerstvých hub kdy okyselit smetanovou omáčku houby se smetanovu omáčkou nejlepší smetanová omáčka s houbami recept na houbovou omáčku varime houbova omáčka jak okyselit smetanovou omacku
Suroviny: houby čerstvé, voda, smetana ke šlehání, mouka hladká, pepř mletý, sůl, mléko
Houbová omáčka se smetanovou záklechtkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pDx1
7 názorů