Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová omáčka

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (40 min příprava)

17. 2. 2008 12:21

Suroviny

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Vladimír 50

30. 9. 2017 17:13

Promíňte mi to,ale tenhle recept není na omáčku,ale na pěkný blaf!!!Kdo tohle vymyslel byl asi po tahu.Houby se dělají na sádle,osolí se,opepří.Chvilku(10 min) podusí,přidá se sladká smetana s moukou,20 minut povaří.Ten recept znám 45 roků,chutná výborně

Iva

30. 9. 2016 18:09

jana:
Přesně takovou jsme dělali i u nás doma, jen místo kysané smetany jsme používali sladnou a jaká to byla dobrota.

Marcela

26. 2. 2014 20:28

V dětství nám houbovou omáčku o prázdninách vařila babička na Vysočině. Jedli jsme ji s vařenými bramborami.milovali jsme ji. Maminka ani babička už mezi námi nejsou a já musela tu pravou chuť houbové od babičky najít. Babička byla výborná kuchařka, kterou si zvali vařit na svatby do širokého okolí. Vařila jsem s kořením, s cibulkou , dusila jsem , vyzkoušela jsem rúzné varianty. Všechny byly chutné, ale v jednoduchosti je krása. Vyhrála to ta nejjednodušší - totožná s vaším receptem. Musím jí vařit velké množství - pokud jsou houby - a kdyby jí bylo i víc,vždy se všechna sní. Každý má jiné chutě a zvyklosti a tak když se mi recept nezdá, tak ho jednoduše nebudu vařit a nebudu ho ani hanět.

jana

3. 7. 2013 08:40

Jsem jihočeška, vařím omáčku podle babičky už léta, ale tahle, nevím sice jak chutná, ale vzhledově nic moc.Chut bych na ní určitě nedostala. Ale každý máme jiné chutě, jak se říká proti gustu...

spagetka

5. 3. 2012 16:06

Petra:no, přeju ti, abys vždy ty čerstvý houby měla ... atd....:-D:-D:-D:-D:-D, jinak vol slova lépe, kritika ano, ale hnus o jídle... no... tos odvážná, ale nic ve zlém, asi jsi mladá a nevíš, že takto se o jídle nemluví ;-);-);-)

Petra

5. 3. 2012 16:02

Podle mě je tato omáčka nesmírný hnus.Houby by měly být čerstvé, nakrájené, osmažené zvlášť.Do hrnce by se měla zasmahnout cibulka, zaprášit moukou, zalít horkým hovězím vývarem a až poté přidat houby i se šťávou a dochutit ;)

majkl

16. 1. 2012 13:25

cibulka do hněda,pak houby a dudit cca 20 min.pak koření azahustit smetanou-luxus!

PEPÍČEK

10. 10. 2011 12:36

spagetka: jako o hnusu se neříká a každý má pochopitelně rád recept podle chuti ale paní nebo slečno abych něco jedl jen proto že mam hlad tak to si koupím kus salámu nebo bagetu.
Já respektuji váš recept ale proto je tady diskuze.Sežente si kuchařku z roku 1955 kde se vaří vše na sádle ale dělá se poctivě vývar atd to je umění vaření mam za sebou 42 let v kuchyni vařím výhradně poctivou českou baštu ja to sice dražší jak vaření z dnešních náhražek ale jde o chut a hlavně si pochutnat tak Vám posílám kytičku a nezlobte se :-K

PEPÍČEK

10. 10. 2011 12:25

A máte krásnou hnědou omáčku k tomu kynutý DOMÁCÍ knedlíček nadýchaný a dam ruku do ohně že bude chutnat.
HLAVNĚ NEDÁVEJTE OCET CITRON SMETANU PAK TŘEBA CELER ATD TO JSOU INDENGRIENCE KDE SRAZÍTE CHUT A VŮNI HUB to je pak šlichta to je jako bych udělal houbovku z nakládaných hub v octě

PEPÍČEK

10. 10. 2011 12:17

Pochopitelně ještě kmín a pepř,sůl to je důležitý:-!

PEPÍČEK

10. 10. 2011 12:16

Ahoj holky a kluci já mam rád klasiku nic krom hub,cibule ,masa ,masoxu,podravky a trošku mouky na konec tam nedávam třeba smetanu či papriku věřím že se smetanou to má dobrou chut ale tu smetanu dávam tak do segetýnu třeba.
prostě cibulku do víc něž zlatova,vložim tam maso s hříbkama a zbytek těch věcí vařím do měkka z trošku zahustím a at jsem vařil v rekreačních střediscích nebo kde koliv jinde nikdo si nestěžoval a to bylo v jídelníčku komu chutnat nebude udělám místo toho jakou koliv minutku tak jak říkám pokud to má bejt na houbách tak houby a maso tak ahoj:-p

Pavla

9. 10. 2011 18:44

Ilona:...máte pravdu...sice zpět do školy :-D, ale recept Váš je za jedna! :yes:

Jana

18. 8. 2011 11:22

At si každý vybere,je tu z čeho

spagetka

12. 8. 2011 15:29

Ilona:každý si dělá recept dle své chuti.l Klidně ten svůj přidejte. Já říct v dětství, že jídlo je hnus, NEDOSTANU CELÝ DEN ANI SKLENICI VODY. Přidej svůj recept, ale nekritizuj chutě jiných a nevyjafdřuj se o hnusu. Až budeš mít hlad, budeš vděčná i za plesnivej chleba, pokud se k němu dostaneš.Nemluvě o tom, že tenhle recept dobrý je.

chocolate

12. 8. 2011 15:04

Ilona:Nevím jak recept, ale váš pravopis také není žádná hitparáda, o vyjadřování se raději nezmiňuji.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na houbovou omáčku houbová omáčka na smetaně pohlreich štěpánská omáčka houbove kyselo hribova omacka omáčka z hub omáčka z kuřátek houbová omáčka na houbách omáčka z lišek pohlreich houbové recepty bílá omáčka z hub recept na smetanovou houbovou omáčku houbová omáčka s hovězím masem omáčka z čerstvých hub hobová omáčka recepty na houbovou omacku recept na houbovou omáčku hnedou štěpánská omáčka recept houbová omáčka na smetaně ze sušenych hub

Suroviny: houby čerstvé, smetana, voda, sůl

TopRecepty.cz

Houbová omáčka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ojN