Houbová omáčka

toprecepty.cz Kuchař:

Omáčky 29 názorů

55

Suroviny

čerstvé houby (sušené)
kyselá smetana
voda
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a nakrájené houby dáme do malého množství vody, osolíme a vaříme je 1/2 hodiny. Kyselou smetanu rozkvedláme s 1 lžící hladké mouky a přidáme do vařených hub. Necháme přejít varem. Dochutíme solí a octem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbová omáčka

  • Vladimír 50 Vladimír 50(neregistrovaný)

    Promíňte mi to,ale tenhle recept není na omáčku,ale na pěkný blaf!!!Kdo tohle vymyslel byl asi po tahu.Houby se dělají na sádle,osolí se,opepří.Chvilku(10 min) podusí,přidá se sladká smetana s moukou,20 minut povaří.Ten recept znám 45 roků,chutná výborně

    Odpovědět

  • Iva Iva(neregistrovaná)

    jana:
    Přesně takovou jsme dělali i u nás doma, jen místo kysané smetany jsme používali sladnou a jaká to byla dobrota.

    Odpovědět

  • Marcela Marcela(neregistrovaná)

    V dětství nám houbovou omáčku o prázdninách vařila babička na Vysočině. Jedli jsme ji s vařenými bramborami.milovali jsme ji. Maminka ani babička už mezi námi nejsou a já musela tu pravou chuť houbové od babičky najít. Babička byla výborná kuchařka, kterou si zvali vařit na svatby do širokého okolí. Vařila jsem s kořením, s cibulkou , dusila jsem , vyzkoušela jsem rúzné varianty. Všechny byly chutné, ale v jednoduchosti je krása. Vyhrála to ta nejjednodušší - totožná s vaším receptem. Musím jí vařit velké množství - pokud jsou houby - a kdyby jí bylo i víc,vždy se všechna sní. Každý má jiné chutě a zvyklosti a tak když se mi recept nezdá, tak ho jednoduše nebudu vařit a nebudu ho ani hanět.

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    Jsem jihočeška, vařím omáčku podle babičky už léta, ale tahle, nevím sice jak chutná, ale vzhledově nic moc.Chut bych na ní určitě nedostala. Ale každý máme jiné chutě, jak se říká proti gustu...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Petra:no, přeju ti, abys vždy ty čerstvý houby měla ... atd....:-D:-D:-D:-D:-D, jinak vol slova lépe, kritika ano, ale hnus o jídle... no... tos odvážná, ale nic ve zlém, asi jsi mladá a nevíš, že takto se o jídle nemluví ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Podle mě je tato omáčka nesmírný hnus.Houby by měly být čerstvé, nakrájené, osmažené zvlášť.Do hrnce by se měla zasmahnout cibulka, zaprášit moukou, zalít horkým hovězím vývarem a až poté přidat houby i se šťávou a dochutit ;)

    Odpovědět

  • majkl majkl(neregistrovaný)

    cibulka do hněda,pak houby a dudit cca 20 min.pak koření azahustit smetanou-luxus!

    Odpovědět

  • PEPÍČEK PEPÍČEK(neregistrovaný)

    spagetka: jako o hnusu se neříká a každý má pochopitelně rád recept podle chuti ale paní nebo slečno abych něco jedl jen proto že mam hlad tak to si koupím kus salámu nebo bagetu.
    Já respektuji váš recept ale proto je tady diskuze.Sežente si kuchařku z roku 1955 kde se vaří vše na sádle ale dělá se poctivě vývar atd to je umění vaření mam za sebou 42 let v kuchyni vařím výhradně poctivou českou baštu ja to sice dražší jak vaření z dnešních náhražek ale jde o chut a hlavně si pochutnat tak Vám posílám kytičku a nezlobte se :-K

    Odpovědět

  • PEPÍČEK PEPÍČEK(neregistrovaný)

    A máte krásnou hnědou omáčku k tomu kynutý DOMÁCÍ knedlíček nadýchaný a dam ruku do ohně že bude chutnat.
    HLAVNĚ NEDÁVEJTE OCET CITRON SMETANU PAK TŘEBA CELER ATD TO JSOU INDENGRIENCE KDE SRAZÍTE CHUT A VŮNI HUB to je pak šlichta to je jako bych udělal houbovku z nakládaných hub v octě

    Odpovědět

  • PEPÍČEK PEPÍČEK(neregistrovaný)

    Pochopitelně ještě kmín a pepř,sůl to je důležitý:-!

    Odpovědět

  • PEPÍČEK PEPÍČEK(neregistrovaný)

    Ahoj holky a kluci já mam rád klasiku nic krom hub,cibule ,masa ,masoxu,podravky a trošku mouky na konec tam nedávam třeba smetanu či papriku věřím že se smetanou to má dobrou chut ale tu smetanu dávam tak do segetýnu třeba.
    prostě cibulku do víc něž zlatova,vložim tam maso s hříbkama a zbytek těch věcí vařím do měkka z trošku zahustím a at jsem vařil v rekreačních střediscích nebo kde koliv jinde nikdo si nestěžoval a to bylo v jídelníčku komu chutnat nebude udělám místo toho jakou koliv minutku tak jak říkám pokud to má bejt na houbách tak houby a maso tak ahoj:-p

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Ilona:...máte pravdu...sice zpět do školy :-D, ale recept Váš je za jedna! :yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    At si každý vybere,je tu z čeho

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Ilona:každý si dělá recept dle své chuti.l Klidně ten svůj přidejte. Já říct v dětství, že jídlo je hnus, NEDOSTANU CELÝ DEN ANI SKLENICI VODY. Přidej svůj recept, ale nekritizuj chutě jiných a nevyjafdřuj se o hnusu. Až budeš mít hlad, budeš vděčná i za plesnivej chleba, pokud se k němu dostaneš.Nemluvě o tom, že tenhle recept dobrý je.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Ilona:Nevím jak recept, ale váš pravopis také není žádná hitparáda, o vyjadřování se raději nezmiňuji.

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: houbová omáčka na smetaně pohlreich recept na houbovou omáčku štěpánská omáčka houbove kyselo omáčka z kuřátek houbová houbové recepty omáčka na houbách omáčka z lišek pohlreich omáčka z hub houbová omáčka s hovězím masem bílá omáčka z hub recept na houbovou omáčku hnedou štěpánská omáčka recept omáčka z čerstvých hub recept na smetanovou houbovou omáčku recepty na houbovou omacku houbová omáčka s masem hobová omáčka houbová omáčka-recept

Zapomněl/a jsem heslo