Houbová omáčka
Pokud máte rádi houby připravené na kyselo, tato omáčka vás dostane svou lahodnou chutí. Ať už máte hříbky čerstvé nebo sušené, stačí k nim přidat kysanou smetanou a pár kapek octa. Obohatit můžete kořením a bylinkami dle chuti.
Suroviny pro 1
1
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 9. 2017 17:13
Promíňte mi to,ale tenhle recept není na omáčku,ale na pěkný blaf!!!Kdo tohle vymyslel byl asi po tahu.Houby se dělají na sádle,osolí se,opepří.Chvilku(10 min) podusí,přidá se sladká smetana s moukou,20 minut povaří.Ten recept znám 45 roků,chutná výborně
30. 9. 2016 18:09
jana:
Přesně takovou jsme dělali i u nás doma, jen místo kysané smetany jsme používali sladnou a jaká to byla dobrota.
26. 2. 2014 20:28
V dětství nám houbovou omáčku o prázdninách vařila babička na Vysočině. Jedli jsme ji s vařenými bramborami.milovali jsme ji. Maminka ani babička už mezi námi nejsou a já musela tu pravou chuť houbové od babičky najít. Babička byla výborná kuchařka, kterou si zvali vařit na svatby do širokého okolí. Vařila jsem s kořením, s cibulkou , dusila jsem , vyzkoušela jsem rúzné varianty. Všechny byly chutné, ale v jednoduchosti je krása. Vyhrála to ta nejjednodušší - totožná s vaším receptem. Musím jí vařit velké množství - pokud jsou houby - a kdyby jí bylo i víc,vždy se všechna sní. Každý má jiné chutě a zvyklosti a tak když se mi recept nezdá, tak ho jednoduše nebudu vařit a nebudu ho ani hanět.
3. 7. 2013 08:40
Jsem jihočeška, vařím omáčku podle babičky už léta, ale tahle, nevím sice jak chutná, ale vzhledově nic moc.Chut bych na ní určitě nedostala. Ale každý máme jiné chutě, jak se říká proti gustu...
5. 3. 2012 16:06
Petra:no, přeju ti, abys vždy ty čerstvý houby měla ... atd...., jinak vol slova lépe, kritika ano, ale hnus o jídle... no... tos odvážná, ale nic ve zlém, asi jsi mladá a nevíš, že takto se o jídle nemluví
5. 3. 2012 16:02
Podle mě je tato omáčka nesmírný hnus.Houby by měly být čerstvé, nakrájené, osmažené zvlášť.Do hrnce by se měla zasmahnout cibulka, zaprášit moukou, zalít horkým hovězím vývarem a až poté přidat houby i se šťávou a dochutit ;)
16. 1. 2012 13:25
cibulka do hněda,pak houby a dudit cca 20 min.pak koření azahustit smetanou-luxus!
10. 10. 2011 12:36
spagetka: jako o hnusu se neříká a každý má pochopitelně rád recept podle chuti ale paní nebo slečno abych něco jedl jen proto že mam hlad tak to si koupím kus salámu nebo bagetu.
Já respektuji váš recept ale proto je tady diskuze.Sežente si kuchařku z roku 1955 kde se vaří vše na sádle ale dělá se poctivě vývar atd to je umění vaření mam za sebou 42 let v kuchyni vařím výhradně poctivou českou baštu ja to sice dražší jak vaření z dnešních náhražek ale jde o chut a hlavně si pochutnat tak Vám posílám kytičku a nezlobte se
10. 10. 2011 12:25
A máte krásnou hnědou omáčku k tomu kynutý DOMÁCÍ knedlíček nadýchaný a dam ruku do ohně že bude chutnat.
HLAVNĚ NEDÁVEJTE OCET CITRON SMETANU PAK TŘEBA CELER ATD TO JSOU INDENGRIENCE KDE SRAZÍTE CHUT A VŮNI HUB to je pak šlichta to je jako bych udělal houbovku z nakládaných hub v octě
10. 10. 2011 12:17
Pochopitelně ještě kmín a pepř,sůl to je důležitý
10. 10. 2011 12:16
Ahoj holky a kluci já mam rád klasiku nic krom hub,cibule ,masa ,masoxu,podravky a trošku mouky na konec tam nedávam třeba smetanu či papriku věřím že se smetanou to má dobrou chut ale tu smetanu dávam tak do segetýnu třeba.
prostě cibulku do víc něž zlatova,vložim tam maso s hříbkama a zbytek těch věcí vařím do měkka z trošku zahustím a at jsem vařil v rekreačních střediscích nebo kde koliv jinde nikdo si nestěžoval a to bylo v jídelníčku komu chutnat nebude udělám místo toho jakou koliv minutku tak jak říkám pokud to má bejt na houbách tak houby a maso tak ahoj
9. 10. 2011 18:44
Ilona:...máte pravdu...sice zpět do školy , ale recept Váš je za jedna!
18. 8. 2011 11:22
At si každý vybere,je tu z čeho
12. 8. 2011 15:29
Ilona:každý si dělá recept dle své chuti.l Klidně ten svůj přidejte. Já říct v dětství, že jídlo je hnus, NEDOSTANU CELÝ DEN ANI SKLENICI VODY. Přidej svůj recept, ale nekritizuj chutě jiných a nevyjafdřuj se o hnusu. Až budeš mít hlad, budeš vděčná i za plesnivej chleba, pokud se k němu dostaneš.Nemluvě o tom, že tenhle recept dobrý je.
12. 8. 2011 15:04
Ilona:Nevím jak recept, ale váš pravopis také není žádná hitparáda, o vyjadřování se raději nezmiňuji.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Italský venkovský kotlík těstovin s fazolemi
Přidáno před 9 hodinami

Holandský řízek pečený s bramborami
Přidáno před 13 hodinami

Hraběnčiny brambory
Přidáno před 17 hodinami

Zelný salát s jogurtovo-hořčicovou zálivkou
Přidáno 29. 6. 2022 18:06

Domácí vegan ledňáky bez lepku, mléka, vajec a sóji
Přidáno 29. 6. 2022 13:58

Domácí rýžová smetana
Přidáno 29. 6. 2022 13:37
Právě bylo uvařeno:

Rychlá marináda na kuře
uvařil/a mazlak
před 12 hodinami

Jednoduchá mramorová bábovka
uvařil/a Aelin
před 14 hodinami


Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
uvařil/a siana
před 14 hodinami

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
uvařil/a Wanilor
před 15 hodinami

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
uvařil/a 41744
před 18 hodinami

Moravský vrabec podle Receptur teplých pokrmů (tzv. normy)
uvařil/a MarieKris
před 18 hodinami

Snadný štrúdl
uvařil/a Lenka Cech
před 18 hodinami

Falešný španělský ptáček
uvařil/a Alenapalanova
před 19 hodinami

Krůtí miniřízečky v kari těstíčku
uvařil/a Hanes
29. 6. 2022 21:39
Další recepty
Tématické fráze: recept na houbovou omáčku houbová omáčka na smetaně pohlreich štěpánská omáčka houbove kyselo hribova omacka omáčka z hub omáčka z kuřátek houbová omáčka na houbách omáčka z lišek pohlreich houbové recepty bílá omáčka z hub recept na smetanovou houbovou omáčku houbová omáčka s hovězím masem omáčka z čerstvých hub hobová omáčka recepty na houbovou omacku recept na houbovou omáčku hnedou štěpánská omáčka recept houbová omáčka na smetaně ze sušenych hub
Suroviny: houby čerstvé, smetana kysaná, voda, sůl
Houbová omáčka
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ojN
29 názorů