Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou

Hella Kuchařka:

Hovězí maso 22 názorů

521

Suroviny

4 plátky zadního hovězího masa
1 špekáček
2 kyselé okurky
3 cibule
100 g uzené slaniny
1 bobkový list
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
sůl
pepř
hořčice
1 dl smetany
jíška
solamyl (nebo mouka na zahuštění)
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme půlku okurky, proužek slaniny, kousek cibule a proužek salámu a zabalíme závitek, který sepneme kovovou jehlou, párátkem nebo svážeme nití.

  2. Mezitím si vyškvaříme zbytek slaniny, osmahneme na něm cibuli. Pak opečeme závitky ze všech stran, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme doměkka.

  3. Poté závitky vyjmeme, omáčku přecedíme, zahustíme, ochutíme lžičkou hořčice (pro zvýraznění chuti můžeme přidat 1 masox) a nakonec zjemníme smetanou. Necháme přejít varem a podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 020 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou

  • Nadia22 Nadia22

    :yes:Mas je prekrasne zabalene:-K Dostala jsem na ne chut..............Delam je prakticky stejne, akorat pred opecenim je trochu poprasim moukou.....

    Odpovědět

  • Jan Leborv Jan Leborv(neregistrovaný)

    Tuhle mňamku vaříme od nepaměti....super.....

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Robert::-D:-D:-D Iný kraj, iný mrav. U nás sa do španielskych vtáčikov dáva hranolček slaniny, hranolček mrkvy a kyslej uhorky a štvrťka vajíčka natvrdo. Nijaký párok alebo alebo saláma, A nikdy sa nezalievajú smotanou ani nezahusťujú zápražkou. A žiadny knedlík, ale najčastejšie ryža. :-) Napriek tomu to nikto nepovažuje za odfláknuté. ;-)

    Odpovědět

  • Robert Robert(neregistrovaný)

    Přátelé dobrého jídla,
    španěláky se nedělají tak často,aby se dali odfláknout.Takže vždy!!!kolik ptáčků,tolik cibulí,do závitků špek,salám-párek,vejce,okurku,na naklepané plátky nejprve pepř,sůl,hořčici1/2plnotučné a 1/2dion.Zabalit a potom standardní postup.Omáčku vždy zalít smetanou,dochutit a zahustit jíškou.Houskový knedlík a vyhledat gaučink.Tak dobrou!!!:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Sandra Sandra(neregistrovaná)

    Skvělý! zítra se na to hned vrhnu :yes:

    Odpovědět

  • anickanz anickanz

    perfektni akrasna fotecka,ja jeste pridavam pul vejce do kazdeho ptacka,kazdopadne bodik leti:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Hello, tohleto je opravdu mňamka, :yes::-D dělám i z vepřového jako Veroly a smetanu jsem přidala poprvé právě do této omáčky, neb z vepřového nemá omáčka zrovna tu pravou barvu. Vyzkoušejte opravdu bašta

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Ježiš já bych si je dala s tou smetanou hned. ale chlapi to nechtěji. Já bych mohla smetanu úplně ve všem.

    Odpovědět

  • Veroly Veroly

    Sice z vepřového, ale jinak podle tohoto receptu. Výborné, dávám bod :yes:

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

  • polino polino(neregistrovaný)

    malo knedliku:-/

    Odpovědět

  • nenan nenan

    ahoj-zítra asi hned uvařím-dostala jsem neodolatelnou chuť na tuto krásu-posílám bod:yes:;-):-p:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Maris, krásná fotka (jak jinak u tebe, že...:-) ); koukám, že recept mám v oblíbených, takže děkuji za připomenutí!! Smetánka, to je moje...:-p. hezký recept, Hello :-K.

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Hello,moje tchýně dělala jen ptáčky se smetanou a byly moc dobry.Posílam bodík.:-p:-p

    Odpovědět

  • maris maris

    Zbyli mi dva ptáčci a omáčky už moc ne, tak jsem ji nastavila smetanou.:-p. Dovolila jsem si, Hello, přidat fotku a bodík :-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo