Brokolicová RAW polévka
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 2 083 kJ / 498 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,46 g |
Tuky | 35,90 g |
Vláknina | 23,66 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 51 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 13,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud vám studené polévky nechutnají (jako moji dceři), můžete ji jemně ohřát, ale pouze na teplotu do 42°C.
Při překročení teploty 42°C všechny enzymy uhynou.
Pokud vám chuť brokolice připadá příliš ostrá, zjemníte polévku rýžovým krémem nebo smetanou. Polévka však už nebu RAW :)
Brokolice (Brassica oleracea var. botrytis italica) je jedlá rostlina druhu brukev zelná (Brassica oleracea), která je druhem kapusty a příbuzná květáku. Pochází z oblasti Středomoří.
Brokolice je bohatá na vitamin C, (beta-karoten (provitamin A), vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou (B9) a vitamin B2, z minerálních látek obsahuje především draslík, vápník, fosfor a síru. Bohatá je samozřejmě i na vlákniny.
V poslední době se objevily studie, které potvrzují, že brokolice výrazně ochraňuje lidský organismus proti volným radikálům, toxickým a rakovinotvorným látkám. Chemické látky, jež jsou obsaženy v brokolici, prý podle vědců z Georgetownské univerzity ve Spojených státech dokážou "opravit" DNA v buňkách a tím zabránit jejich rakovinnému bujení.
Pokud nakupujete brokolici, vyberte pouze tu, která není povadlá a není nažloutlá. Musí být krásně zelená a svěží. Na kvalitě brokolice velmi závisí i kvalita polévky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 3 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 5 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 7 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 37 minutami
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 49 minutami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 1 hodinou
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 1 hodinou
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 2 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 2 hodinami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: brokolicová polévka brokolicová polévka recept raw brokolicová polévka raw polévky raw polévka raw recepty brokolice polevka brokolice avokado brokolice raw recepty svezi brokolicova polevka polevka brokolicovi krémem raw recepty polevky raw brokolice
Suroviny: brokolice, avokádo, krém, římský kmín mletý, sůl
Brokolicová RAW polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v4mL
0 názorů