Měkoučké vánoční perníčky
Pečení perníčků nemusí být jen náročnou záležitostí hospodyňky. Zapojte do přípravy, vykrajování a zdobení také děti. Tyto měkoučké perníčky plné másla, medu a koření budou jistě oblíbeným cukrovím nejen na Vánoce.
Suroviny pro 4 plechy
4 plechy
Nutriční hodnoty
Energie | 22 064 kJ / 5 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,13 g |
Tuky | 200,45 g |
Vláknina | 27,90 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 418 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 762,26 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Délka pečení je nesmírně důležitá. Pokud perníčky přepečete, budou vždycky tvrdé. U prvního plechu je dobré vyzkoušet prstem. Jemně máčknout na perníček a pokud nezůstane důlek, ale pružně se vrací, jsou perníčky akorát. Pokud zůstane důlek, perníčky jsou málo pečené.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Domácí skořicové vafle
Eliška_ uvařil před 8 minutami
Rychlý výborný hráškový krém
jiri petrasek uvařila před 20 minutami
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 41 minutami
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 1 hodinou
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 2 hodinami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 2 hodinami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 2 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 2 hodinami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Chcete ozdobit perníčky sněhem? Poradíme, jak se vyhnout nejčastějším chybám a připravit správný sníh na zdobení
Voňavé perníkové delikatesy: Upečte si medovníky nebo staročeskou sakrajdu!
Staročeské perníčky: Čas na jejich pečení nastává právě teď. Jak založit těsto a podpořit jejich rozležení?
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, med, vejce, kakao, koření do perníku, skořice, prášek do pečiva, bílek, cukr moučkový, šťáva citronová
Měkoučké vánoční perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvEg
0 názorů